Beljakovine: zakaj so pomembne in kdaj poseči po prehranskih dodatkih?

Domžalec 14.02.2018  |  Miha Ulčar

Beljakovine (pogosto jih imenujemo tudi s tujko – proteini) so organske molekule, sestavljene iz manjših enot, imenovanih aminokisline.

Ker pa je vsaka beljakovina sestavljena iz različnih aminokislin, obstaja zelo veliko različnih vrst beljakovin. Človeško telo lahko samo proizvaja beljakovine, katere so nujno potrebne za njegovo normalno delovanje, vendar pa moramo osnovne gradnike teh beljakovin (aminokisline) v telo vnesti s primerno prehrano. Beljakovinska živila našemu telesu omogočijo, da lahko v procesu prebave zaužite beljakovine razgradi na njihove gradnike, aminokisline, nato pa jih

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem