V Ajdovščini nastaja tovarna mesa iz izvornih celic

RTV Slovenija 27.02.2024  |  Eva Furlan, Prvi

V Ajdovščini je januarja začelo delovati podjetje Tech4Meat, ki bo razvijalo in proizvajalo meso iz izvornih celic. Pobudnik in večinski lastnik je Ivo Boscarol, ki naj bi do konca prihodnjega leta za družbo zgradil tudi poslovno-industrijski objekt.

Raziskovalec in eden od ustanoviteljev Marko Ušaj, ki se bo konec leta vrnil iz Švedske, je prepričan, da je celična tehnologija naša prihodnost. Na preprosto vprašanje, kakšen okus pa bo sploh imelo kultivirano meso, je odgovoril: "Zagotovo bo zelo pravi okus mesa, ker to ne bo neka umetna tvorba, ampak bo še vedno meso, narejeno iz celic, ki so v mesu." V prihodnjih od dveh do treh letih želi družba razviti prve laboratorijske prototipe. Direktorica in

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem