Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

RTV Slovenija 17.03.2024  |  Kaja Sajovic

Kje ste si privoščili nedeljsko kosilo? Doma? Morda v kateri od slovenskih gostiln, ki ponujajo domače ali tradicionalne jedi? Verjetno ste imeli težave z njihovim iskanjem, saj je tradicionalnih slovenskih gostiln vse manj.

Zakaj, so se pred kratkim na turističnem forumu spraševali člani Društva turističnih novinarjev Slovenije. Izginjanje tradicionalnih slovenskih gostiln ni nov pojav, dogaja se že leta s pospešeno degradacijo pristne domače ponudbe, ki so jo, zlasti v zadnjih desetih letih, zamenjali lokali s tujo kulinariko, bistroji in restavracije z visoko gastronomijo. Razlogov za to je več, so kompleksni, družbeno pogojeni, pogojeni s spremenjenimi obedovalnimi navadami,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem