#intervju Tihomir Smoljanec: Šepetalec mesu in biftkom

Dnevnik 19.03.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

Tihomir Smoljanec je tretja generacija rejcev goveda iz Ferežanov pri Križevcih ter se ukvarja s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov iz junic in črnega slavonskega prašiča.

Na družinski kmetiji v Križevcih se pri Smoljančevih še od sedemdesetih let pase okrog 1500 glav govedi, Tihomir pa se bolj kot s samo rejo ukvarja s selekcijo in zorenjem mesa, ki ga prodaja pod blagovno znamko Meat the King. V prodajnem programu ima izdelke iz črnega slavonskega prašiča ter zorjeno svinjino in junčje meso, ki mu je v današnjih časih moderno reči »baby beef«. Bolj kot s samo rejo živali se ukvarjate s selekcijo in izbiro najboljših kosov mesa, ki

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem