Meso iz laboratorija: pot do naših krožnikov je še dolga

Dnevnik pred 25 dnevi  |  Roman Repnik Roman Repnik

V bližnji prihodnosti meso, ki bi bilo vzgojeno v laboratoriju, še ne bo prišlo na trgovske police.

Neznank o takšni proizvodnji mesa je še veliko, pa tudi pridelava hrane v Sloveniji je še vedno nekoliko drugačna. Na posvetu so o prihodnosti proizvodnje mesa v laboratoriju, ki so ga pripravili v Ajdovščini, so spregovorili ustanovitelj in eden od družbenikov podjetja za razvoj in proizvodnjo mesa iz izvornih celic Tech4meat Ivo Boscarol, direktorica tega podjetja Katja Križman, biotehnolog Peter Dovč, državni svetnik, ki zastopa interese kmetov, Branko Tomažič

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem