Ideje, kako hrana ne bo pristala v smeteh

Zurnal24 pred 18 dnevi  |  B. P.

Kar 47 odstotkov vse hrane, ki konča v smeteh, prihaja iz gospodinjstev. Kako lahko poskrbimo, da se ta odstotek zmanjša?

V okviru Trajnostnega tedna je na Ekonomski fakulteti potekala Podnebna kavarna na temo Spoštujmo hrano, spoštujmo planet. O tem, kako zmanjšati količino hrane, ki konča v smeteh, so govorili Lenka Puh (Mini tovarna), Adnan Šupuk in Amela Korlat (ALMS.si) ter Anka Peljhan (projekt Kuhnapato). V Sloveniji po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije 47 odstotkov vse hrane, ki konča v smeteh, nastane v gospodinjstvih, dodatnih 37 odstotkov v gostinstvu, 9

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem