#intervju Gašper Čehovin, podjetnik, vinogradnik in vinar: Malvazija in refošk sta bila logična izbira

Dnevnik pred 16 dnevi  |  Iztok Klemenčič Iztok

Gašper Čehovin je bil še do pred kratkim bolj znan na slovenski podjetniški sceni, danes pa ob pomoči družine v šavrinskem gričevju neguje trte malvazije in refoška na slabih dveh hektarjih vinogradov, raztresenih okrog vasice Zabavlje, ki leži v turistično še precej neokrnjenem in posledično romantičnem zaledju Kopra.

Vina, ki jih prodaja pod blagovno znamko Norbin, kar je v starem istrskem dialektu beseda, ki opisuje navihanost, so prišla na trg leta 2021 in veljajo za ena zanimivejših novosti na slovenski vinski sceni. Norbin je ena mlajših blagovnih znamk na slovenskem trgu vin, na katerega ste stopili precej neobremenjeni. Izhajate iz Žusterne, mestnega okolja, niste študirali agronomije niti enologije, tudi v družini se z vinom ni nihče resno ukvarjal. Pravzaprav ste v

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem