RTV Slovenija

Tomc: Poročilo misije v Sloveniji je neverodostojno; In 't Veld: Odločno zavračam te očitke

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Razprava o oktobrski misiji odbora Evropskega parlamenta v Sloveniji je minila v znamenju ostre izmenjave med evropsko poslanko Romano Tomc in vodjo delegacije Sophie in 't Veld. Odbor Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in… »

Pridržali devet osumljenk organiziranih tatvin na Gorenjskem

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Radovljiški kriminalisti so ovadili devet osumljenk, starih med 19 in 46 let, da so v prodajalnah izvrševale tatvine. V prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Ugotovili so, da so delovale kot organizirana… »

Magična zlata sedmica za Messija

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Lionel Messi je v Parizu že sedmič prejel eno izmed najprestižnejših nagrad v svetu nogometa - zlato žogo, ki jo tradicionalno podeljuje francoska revija France Football. Argentino je popeljal do prve zmage na Copi Americi po letu 1993. Zlate žoge… »

Omikron izvira iz Bocvane. Nova različica z blažjimi simptomi, za zdaj brez smrtnih primerov.

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Različica novega koronavirusa omikron izvira iz Bocvane. WHO ob tem opozarja, da predstavlja "zelo visoko" tveganje s potencialno resnimi posledicami. Iz Južne Afrike pa poročajo, da povzroča le milejše simptome, kot sta glavobol in utrujenost… »

Noč je prinesla sneg do nižin, previdno na cestah

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Ponoči je snežilo po večjem delu države. Zaradi čiščenja cest ponekod promet poteka počasneje. Prehitevanje plužnih skupin je prepovedano, bodite previdni in strpni na poti. Večji del države se je prebudil v zimske razmere. Po nižinah je… »

Več kot 60 odstotkov vprašanih ni zadovoljnih z vlado

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Vlado podpira 28,3 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62,2 odstotka, kaže javnomnenjska anketa, ki jo je Mediana pripravila za POP TV. Med strankami ima najvišjo podporo SDS, najbolj priljubljen politik je evropska poslanka NSi-ja Ljudmila Novak… »

Močna nevihta v Carigradu rušila zgradbe, štirje mrtvi

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Carigrad je zajelo močno neurje. Zaradi vetrov, ki so pihali do 130 kilometrov na uro, so se rušili deli zgradb, odkrivalo je strehe in nosilo odbite dele po cesti. Umrli so štirje ljudje, 19 je ranjenih. Z videoposnetkov, ki so zaokrožili po… »

"Čas je, da odidem."

RTV Slovenija pred 7 dnevi
"Čas je, da odidem," je ob svojem odstopu z mesta prvega moža Twitterja zapisal Jack Dorsey, ki je tudi njegov soustanovitelj. Nadomestil ga bo glavni tehnološki direktor podjetja Parag Agrawal. Novica televizije CNBC o skorajšnjem odstopu Jacka… »

Goran Dragić verjetno že odigral zadnjo tekmo za Toronto

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Nekaj ur pred tekmo z Bostonom so iz Toronta sporočili, da Goran Dragić ne bo več del ekipe. Kot razlog so navedli osebne razloge. Športni direktor Bobby Webster je v izjavi zapisal, da ima 35-letni slovenski organizator igre popolno podpora kluba. "V… »

Švedska prvič z žensko na čelu vlade

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Švedski parlament je za novo premierko izglasoval Magdaleno Andersson, socialdemokratko, ki je v sredo le nekaj ur po izvolitvi odstopila. Magdaleno Andersson je švedski parlament na položaj prvič potrdil v sredo, a je že po nekaj urah zaradi izstopa… »

RTV Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem