RTV Slovenija

Na odboru podprli podaljšanje roka za zaprtje rudnika Trbovlje-Hrastnik

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Odbor DZ-ja za infrastrukturo je podprl novelo zakona o postopnem zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH), ki podaljšuje rok za končanje zapiralnih del na konec leta 2023. Strinjali so se, da mora biti to zadnje podaljšanje roka za zaprtje. Nazadnje… »

Razumevanje Beuysa: virtualna galerija, skozi katero vas pospremi glas Ivana Lotriča

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Letos mineva 100 let od rojstva Josepha Beuysa, enega najpomembnejših in najbolj svojeglavih sodobnih umetnikov. Pandemija je onemogočila izvedbo prireditev v okviru Beuysovega leta, zato se je Goethe-Institut odločil za vzpostavitev virtualne… »

V množičnem grobišču blizu Vukovarja našli posmrtne ostanke najmanj 11 ljudi

RTV Slovenija pred 5 dnevi
V bližini Vukovarja so v množičnem grobišču po navedbah hrvaškega ministrstva za veterane našli posmrtne ostanke najmanj 11 ljudi. Po prvih ugotovitvah so posmrtni ostanki iz časa vojne na Hrvaškem med letoma 1991 in 1995. Množično grobišče… »

Film tedna: Slalom

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Športna drama. Koliko psihičnega in čustvenega pritiska lahko prenese mlada športnica? V sredo, 1. 12., ob 20.05 na TV SLO 1. Petnajstletna Lyz je sprejeta v elitni francoski smučarski klub, katerega poslanstvo je ustvariti poklicne športnike… »

Za podporo evropskemu AV- in medijskemu sektorju, ki je velika žrtev pandemije

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Na zasedanju v Bruslju so ministri za kulturo EU-ja poudarili predvsem pomen kulturne dediščine in se zavzeli za ukrepe v podporo evropskemu avdiovizualnemu in medijskemu sektorju, ki ga je močno prizadela pandemija. Ministri za kulturo so na… »

Nato grozi Rusiji z "visoko ceno", ta opozarja na Natove vojaške vaje

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Več zunanjih ministrov članic zveze Nato je ob prihodu na dvodnevno zasedanje v Rigi posvarilo Rusijo pred uporabo sile proti Ukrajini. Rusija medtem sporoča, da je zaskrbljena zaradi vojaških vaj Nata v bližini njenih meja. Svarilo zunanjih… »

Kaj je evropska književnost, katere so njene teme in kakšen je njen doseg?

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Kako uspešni so slovenski založniki v programu Ustvarjalna Evropa? Kakšen je pomen nagrade EU-ja za književnost? Katere so vsebine evropskih avtorjev? To so med drugim vprašanja okrogle mize v okviru spletnega Slovenskega knjižnega sejma. Na okrogli… »

Najkrajša partija na Carlsenov 31. rojstni dan

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Niti četrta partija v dvoboju za naslov šahovskega svetovnega prvaka v Dubaju med Magnusom Carlsenom in Janom Nepomnjaščijem ni prinesla preboja. Bila je najkrajša do zdaj in znova se je končala z remijem po zgolj 33 potezah. Skupno je 2:2. V sredo… »

"Zakaj ima stoenka gretje zadnje šipe? Da te ne zebe, ko jo pozimi porivaš."

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Legendarna zastava 101, po domače stoenka, letos praznuje 50 let. Limuzina jugoslovanske avtomobilske industrije je bila izjemno priljubljena, ljudje so nanjo, kljub številnim pomanjkljivostim, čakali tudi po leto dni. Danes je stoenka na cesti prava… »

Robertina Šebjanič: "Zvočna onesnaženost morja je ena najbolj neumnih onesnaženosti"

RTV Slovenija pred 5 dnevi
"Pri vprašanju raziskovanja podvodnega sveta je precej zgovorno dejstvo, da o vesolju vemo več kot o globinah," pravi umetnica Robertina Šebjanič, ki se v svojem delu osredotoča na kulturne, (bio)politične in biološke stvarnosti vodnih okolij. V… »

RTV Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem