SiolNET

Zdravniki in zobozdravniki vstopili v četrti teden stavke

SiolNET 05.02.2024
Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides vstopa v četrti teden splošne stavke, v številnih zdravstvenih ustanovah so se tako stavkajoči zdravniki zopet zbrali na stavkovnih zborih. Potek stavke se sicer v zadnjem času ni bistveno… »

Za večje avtomobile dražje parkirnine

SiolNET 05.02.2024
Parižani so v nedeljo na referendumu potrdili trikratno podražitev parkirnine za cestne terence (SUV). Za podražitev parkirnine za večje avtomobile s 6 na 18 evrov na uro v središču mesta, v predmestju pa s 4 na 12 evrov na uro je glasovalo skoraj… »

Američani vložili tožbo proti dobavitelju uniform Slovenske vojske

SiolNET 05.02.2024
Na ministrstvu za obrambo (Mors) so za STA potrdili, da jih je dobavitelj vojaških uniform obvestil, da je ameriška družba Crye Precision zoper njega na nizozemsko sodišče vložila tožbo zaradi domnevnega kršenja avtorskih pravic pri maskirnem… »

Veliko priznanje za rokometni sodniški par

SiolNET 05.02.2024
Slovenska rokometna sodnika Bojan Lah in David Sok sta bila imenovana za najboljši sodniški par v letu 2023 po izboru novinarjev, strokovnjakov in navijačev, ki ga je organiziral priznani rokometni portal Handball Planet, je Rokometna zveza Slovenije… »

Se Volodimir Zelenski pripravlja na drastično potezo?

SiolNET 05.02.2024
Ponastavitev na številnih področjih v državi je vsekakor potrebna, je v intervjuju za italijanski medij Rai News v nedeljo izjavil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki naj bi bil že dalj časa v sporu z vrhovnim poveljnikom vojske Valerijem… »

Poslanci SD vlado pozivajo k odpoklicu članov sveta onkološkega inštituta

SiolNET 05.02.2024
V poslanski skupini SD vlado pozivajo, naj nemudoma odpokliče aktualne člane sveta Onkološkega inštituta Ljubljana in imenuje nove člane. Kot razlog so navedli obtožbe kirurga Erika Breclja, da je inštitut ugrabila stranka SD. Nedopustno je, da so… »

Začelo se je sojenje Miloradu Dodiku

SiolNET 05.02.2024
Na sodišču BiH se je danes začelo sojenje predsedniku entitete BiH Republike Srbske Miloradu Dodiku zaradi nepriznavanja odločitev visokega predstavnika mednarodne skupnosti v BiH. Začetek sojenja so zaradi različnih zahtev in pritožb Dodikove… »

Najden domnevno zadnji kip kiparja Ivana Zajca Poljub

SiolNET 05.02.2024
Najden je bil pomemben kip, ki ga je predstavnik prve generacije zgodnjemodernih slovenskih kiparjev Ivan Zajec najverjetneje ustvaril tik pred smrtjo. Nahajališče domnevno zadnjega kipa Poljub je bilo do zdaj neznano, januarja ga je v eni od zasebnih… »

Hollywoodska zvezdnica na letošnji Evroviziji

SiolNET 05.02.2024
Znani sta imeni voditeljic evrovizijskega izbora na Švedskem, gledalce bosta pozdravili evrovizijska veteranka in hollywoodska igralka. Švedska radiotelevizija SVT je razkrila imeni voditeljic letošnjega izbora za pesem Evrovizije – iz Malmöja bosta… »

Debata o cestah, prometu in “fantomskih” zastojih v Sloveniji #Spotkast

SiolNET 05.02.2024
Je promet na slovenskih avtocestah res že marsikje presegel njihove kapacitete, kje in zakaj je avtomobilov največ, zakaj nam še ni uspelo izkoreniniti "fantomskih" zastojev in ali lahko na vpadnicah proti Ljubljani že kmalu pričakujemo pomoč umetne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem