Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Vandali s petardami raznesli tudi betonske “panetone”

Primorske 03.01.2023
Po letošnjem novoletnem rajanju so marsikaterega Koprčana in Koprčanko presenetili prizori od pirotehničnih izdelkov razdejanih smetnjakov, prometnih znakov in celo betonskih ovir za avtomobile, ki jim krajani zaradi oblike, ki spominja na priljubljen… »

Letos ali nikoli, pravijo Slovenci v boju za euro 2024

Delo 03.01.2023
Slovenski reprezentanti prepričani, da je napočil njihov čas v boju za euro 2024. Optimistična tudi Kek in Mijatović. V nadaljevanju preberite: Kaj prinaša slovenski nogometni reprezentanci leto 2023? Letos ali nikoli! Skoraj tako bi bilo mogoče… »

Tribušon in Harej sta poklicna podžupana

Primorske 03.01.2023
Župan Samo Turel je imenoval prva dva od treh podžupanov. To sta Marko Tribušon in Anton Harej, ki bosta funkcijo opravljala poklicno. Danes je bil njun prvi delovni dan v novi službi. NOVA GORICA > Župan Samo Turel je že po konstitutivni seji… »

Obtoženi v zadevi Kavaški klan krivde ne priznavajo #video

SiolNET 03.01.2023
Na ljubljanskem okrožnem sodišču so se o krivdi izrekali domnevni člani slovenskega dela Kavaškega klana. Kar dvanajst predobravnavnih narokov je razpisanih v teh dneh. Pred predsednikom senata so se danes zvrstili trije obtoženi, ki jim očitajo… »

V DEKANIH SE JE NA STRMEM KLANCU PREVRNIL TOVORNJAK: Trije poškodovani, dva v bolnišnici

Regional 03.01.2023
Danes ob 13.15 se je pri lovski koči Dekani - Miši na strmem klancu prevrnil tovornjak. Fotografija je simbolična Gasilci GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenih. V… »

Previdno med Bledom in Pokljuko: veljal bo poseben režim

Slovenske novice 03.01.2023
Organizatorji naprošajo, da se obiskovalci na prireditveni prostor odpeljejo z organiziranim brezplačnim prevozom. Bogata tradicija biatlonskih tekmovanj na slovenskih tleh se nadaljuje tudi v letošnji zimski sezoni, ko bo Organizacijski odbor Pokljuka… »

Zaradi redke genske bolezni je zvezdnica kot elastika (FOTO)

Slovenske novice 03.01.2023
Jameela Jamil ima superelastično kožo in superupogljive sklepe. Zaradi obtožb, da si bolezni izmišljuje, je razmišljala o samomoru. Kožo ima kot elastiko. Ko se s prsti uščipne v lica, jih lahko tako povleče in raztegne, da se površina njenega… »

Razhod dveh ključnih lastnikov Pristopa

Necenzurirano 03.01.2023
Premiki v največji domači oglaševalsko-lobistični agenciji: zakaj sta se Primož Pusar in Aleš Razpet razšla kot solastnika? Skupaj izplačala Zavrla, zdaj se razhajata Gospodarji državnih oglasnih kolačev. Tik pred iztekom lanskega leta je v… »

Premier bi lahko kmalu izgubil pomembnega svetovalca

Delo 03.01.2023
Svetovalec predsednika vlade Roberta Goloba za nacionalno varnost naj bi se znova povzpel na veleposlaniško mesto pri zvezi Nato. V nadaljevanju preberite: Vlada Roberta Goloba je pred svojo prvo večjo rotacijo veleposlanikov, ki bodo izvajali njeno… »

Po telefonskih grožnjah se je iranska šahistka zatekla v Španijo

24ur 03.01.2023
Iranska šahistka Sara Khadem, ki je na tekmovanju v Kazahstanu odkrila svoje lase in tekmovala brez hidžaba, je po grožnjah, ki jih je bila deležna, odšla v Španijo. Organizatorji turnirja so ji priskočili na pomoč s štirimi telesnimi stražarji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem