Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Omejevanje jedrskih arzenalov je vse težje

Delo 03.01.2023
Obnovitev dialoga med Washingtonom in Moskvo je ključni pogoj za ohranitev strateškega ravnovesja. Med največjimi izzivi letošnjega in prihodnjih let bo preprečevanje nadaljnjega krhanja režima nadzora nad jedrskim orožjem, ki se je izoblikoval po… »

Ford mustang mach 1: ko vsa družina vriska od pospeškov

Finance.si 03.01.2023
Razposajeni vikend z legendo iz časov atmosferskih motorjev in ročnih menjalnikov »A si ga videl?« je zahrzal moj 12-letni sin, ko sva hodila ob cesti. Poblisnil sem po koloni pločevine, ki se je rinila skozi semafor, in ravno še ujel tiste tri… »

Znani obraz s TV-zaslonov žaluje: Brez tebe, moja draga Miša, nič ne bo več enako

Slovenske novice 03.01.2023
Nekdanji voditelj iz programa RTV Slovenija Janko Šopar je sporočil žalostno novico. Pride čas, ko se razidemo, a upanje, da se bomo ponovno srečali, ostaja. Svojo bolečino ob izgubi ljubljene je z javnostjo delil Janko Šopar, nekdanji voditelj iz… »

Paketno silvestrovanje v Podčetrtku

Kozjansko 03.01.2023
V Podčetrtku so ob Silvestrovem pripravili dve druženji, eno za najmlajše in eno v t.i. absolutni kategoriji. Ob drsališču, kjer je tudi sicer živahno dogajanje, so tako dvakrat nazdravili novemu letu. Odrasli so to lahko storili z županovo penino… »

Mesto v BiH-u dobilo krožišče, a nastal kaos, ker ne zna nihče voziti v njem

RTV Slovenija 03.01.2023
Bosansko mesto Teslić je v središču dobilo prvo krožišče, ki je, nesluteno, postalo pravi hit v BiH-u in regiji. Kar je pritegnilo posebno pozornost, je ravnanje voznikov, ki se ne znajdejo najbolje v krožišču, saj nanje preprosto niso vajeni. V… »

Podražitev bencina, dizla in kurilnega olja

Goriški portal 03.01.2023
Opolnoči so se podražili bencin, dizel in kurilno olje. 95-oktanski bencin se je podražil za 3,4 centa na 1,276 evra, dizel pa za 1,6 centa na 1,483 evra za liter. Za liter kurilnega olja je potrebno odšteti dva centa več, tako da sedaj cena za liter… »

Nekdanjega večnega kitajskega optimista tožba

Finance.si 03.01.2023
Ši je skrenil z začrtane poti. Politična ekonomija avtokracije je z ledenim tušem temeljito ohladila vse, ki smo bili nekoč zagrizeno optimistični zagovorniki Kitajske. Večino zadnjih 25 let sem bil nepoboljšljiv optimističen zagovornik Kitajske… »

Mesec pravi, da delamo vedno več – statistika pa kaže drugače

Nova 24TV 03.01.2023
Luka Mesec pravi, da delamo vedno več. Statistika pa jasno kaže, da delamo manj. (Foto: STA) Minister za delo Luka Mesec je napovedal, da bo 30-urni delovnik, ki je bil ena izmed zaobljub vlade, kmalu zakonsko urejen. Čeprav Mesec trdi, da delamo vedno… »

V New Yorku hočejo postaviti gromozansko veliko hranilnikov energije

Finance.si 03.01.2023
V ameriški zvezni državi New York so predstavili načrt, po katerem bi leta 2030 imeli šest tisoč megavatov hranilnikov, kar bi jim omogočilo, da 70 odstotkov elektrike pridobijo z obnovljivimi viri. V zvezni državi New York nameravajo do leta 2040… »

Komentar / Zloraba znanosti

Mladina 03.01.2023
Levičarska ideologija kot »biološki fenomen«. So levičarji grdi in duševno omejeni? Bi bilo mogoče na pomoč pri takšni komično deplasirani sovražni trditvi poklicati znanost? Ni težave! Zloraba znanosti skozi tako imenovani psevdoznanstveni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem