Slovenija arhiv novic 04.01.2023

Deset milijonov evrov svežih subvencij za fotovoltaike

Finance.si 04.01.2023
Eko sklad je 30. decembra objavil nova javna poziva, in sicer za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo in za skupne naložbe v ogrevanje stavb z vsaj tremi deli. Investitorji v samooskrbne sončne elektrarne so… »

Silvestrovanje v Slovenski Bistrici: končalo se je s hudimi telesnimi poškodbami

Slovenske novice 04.01.2023
Zaradi razjasnitve dogodka policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno številko. V Slovenski Bistrici se je na Trgu svobode, ob silvestrovanju na prostem, pri uporabi pirotehničnih izdelkov takoj po polnoči… »

Slovenija se je zadolžila za 1,5 milijarde evrov

Delo 04.01.2023
Ministrstvo za finance se je odločilo za izdajo desetletne trajnostne obveznice. V nadaljevanju preberite: Država je v prvi letošnji zadolžitvi zbrala 1,5 milijarde evrov, kar bo predvidoma zadoščalo za pokrivanje potreb proračuna v prvi četrtini… »

Mejni policisti obnemeli: Švicarka v vozilu prevažala 22 sorodnikov

SiolNET 04.01.2023
Na mejnem prehodu Weil am Rhein, med Nemčijo in Švico, so policisti izvajali nadzor in naleteli na prizor, ob katerem so ostali brez besed. V avtomobilu znamke seat alhambra je Švicarka prevažala 22 sorodnikov, od tega 14 otrok. Člani razširjene… »

Pogrebnici več let prodajali dele trupel, oskrunili 560 pokojnikov

24ur 04.01.2023
Lastnica pogrebnega zavoda v Koloradu je več let prodajala telesne dele pokojnih. Kot je pokazala sodna preiskava, je v tem času neupravičeno posegla v trupla več kot 500 ljudi. Zaradi skrunitve umrlih in goljufije jo čaka 20 let zapora, prav tako so… »

FOTO: 41-letni Patel s soprogo in otrokoma v prepad zapeljal namerno

Necenzurirano 04.01.2023
Policija v Kaliforniji je po ponedeljkovi hudi prometni nesreči, v kateri je z avtomobilom znamke Tesla v prepad zgrmela štiričlanska družina, pridržala 41-letnega voznika Dharmesha Arvinda Patela. Kot smo že poročali, so vsi družinski člani, in… »

ZAHVALITE SE PREHITRIM VOZNIKOM: Na nekdanje mejne prehode s Hrvaško koprski policisti postavljajo radarje (VIDEO)

Regional 04.01.2023
Z novim letom je Hrvaška začela v celoti izvajati schengenski pravni red, zato se je na slovensko-hrvaški kopenski meji odpravil nadzor in potniki mejo med državama prestopajo brez kontrole na mejnem prehodu. Na nekdanjih mejnih prehodih je… »

Tudi to bo od zdaj drugače: študenti ogorčeni, na ŠOS jim odgovarjajo

SiolNET 04.01.2023
Poleg vseh novosti, ki so začele veljati z novim letom, so tudi višje cene obrokov subvencionirane študentske prehrane. Študenti so ogorčeni, na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) pa poudarjajo, da bi, če ne bi dvignili maksimalne vrednosti… »

Za toliko sta se opolnoči podražila bencin in dizel

SiolNET 04.01.2023
Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih zunaj avtocest sta se opolnoči zvišali. Bencin se je podražil za 3,4 centa na 1,276 evra na liter, dizel pa za 1,6 centa na 1,483 evra na liter. Podražilo se je tudi kurilno olje… »

68 ur čakal na hodniku ljubljanske urgence, rešil ga je covid

Necenzurirano 04.01.2023
Naš bralec je posteljo na kardiološkem oddelku dobil šele, ko so ugotovili, da je okužen s covidom. Celotno praznično obdobje smo mediji poročali o neznosnih razmerah na ljubljanski urgenci. Čakalne dobe so trajale več dni, bolniških postelj za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem