Slovenija arhiv novic 04.01.2023

Pomočnice vzgojiteljic na robu joka najavile protest: Objem mi ne bo plačal položnice (VIDEO)

Slovenske novice 04.01.2023
Vlado pozivajo, naj uredi plače pomočnicam vzgojiteljicam. Te ostajajo pod minimalno plačo. Svoje delo začnejo v 22. plačnem razredu. Na novinarski konferenci Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so glavni tajnik… »

Nataša Pirc Musar nejevoljno izvlekla sedemnajst kroglic

Dnevnik 04.01.2023
V predsedniški palači je potekal žreb trajanja mandatov članov novega sveta RTV Slovenija. Predsednica republike Nataša Pirc Musar z nalogo ni bila zadovoljna. Opozorila je, da ustavna opredelitev predsednika republike takšnega žrebanja ne določa… »

Klakočar Zupančičeva o poti na Dunaj: Tu ni nobene senzacije, vse je bilo zakonito

Primorske 04.01.2023
Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je odzvala na nekatere očitke, da je na Dunaj letela z vladnim falconom. Šlo je za državniški obisk, na bilateralno srečanje pa jo je povabil predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang… »

"Pacienti potrebujejo oskrbo danes, jutri, ne čez eno ali dve leti"

RTV Slovenija 04.01.2023
Stanje v zdravstvu je nevzdržno in ni mogoče čakati na reforme čez dve leti, je ob napovedi "Velike stavke pacientov" med drugim opozoril nekdanji minister za zdravje Dušan Keber. Minister Bešić Loredan je dejal, da bodo stavkovne zahteve… »

Našli pogrešano 35-letnico iz Kranja

SiolNET 04.01.2023
Policija je preklicala iskanje 35-letnice iz Kranja, ki so jo iskali od včeraj. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so jo našli, z njo pa je vse v redu. Novice Pogrešan je 92-letni Ljubljančan. Ste ga videli? Novice V Ljubljani našli… »

Kristoffersen kot prvi po Albertu Tombi s trojčkom zmag v Ga-Paju

Delo 04.01.2023
Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu. Henrik Kristoffersen je vodil že po »polčasu« prve moške preizkušnje svetovnega pokala v letu 2023. V finalu tekme pod žarometi je bil dovolj… »

VIDEO: Trdoživi Korošec skočil v ledeno vodo, da je rešil psa

Svet24 04.01.2023
Po družbenih omrežjih se širi videoposnetek pogumnega Korošca Bojana Kokala, ki je zabredel v zaledenelo Ivarčko jezero in iz njega potegnil utapljajočega se psa. Na zaledenelem Ivarčkem jezeru se je danes odvijala prava drama. Mimoidoči so… »

RTV / »V takšnem okolju je res nemogoče delati. Bitka se ni končala.«

Mladina 04.01.2023
Alenka Potočnik je vodja pogajalske skupine na novinarski strani, ki se od začetka novinarske stavke pogaja z vodstvom RTV Slovenija. Pričakovanja, da bi se s tem vodstvom lahko kar koli dogovorili, nima. Med drugim opozarja, da tudi novela zakona o… »

Država za sto tisočakov najela Luko Dončića

Zurnal24 04.01.2023
Za promocijo bo Slovenska turistična organizacija (STO) lahko še naprej uporabljala ime in podobo košarkarskega zvezdnika. Po pogajanjih je Slovenska turistična organizacija sklenila sodelovanje z Luko Dončićem, točneje njegovim podjetjem Luka99… »

FOTO: Tako je videti zvezdnik po strašni nesreči

Svet24 04.01.2023
Jeremy Renner je v kritičnem, a stabilnem stanju. Ameriški igralec Jeremy Renner se je oboževalcem po resni poškodbi zahvalil za podporo. Na svojem Instagramu je objavil fotografijo svojega poškodovanega obraza in zapisal, da je v preslabem stanju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem