Slovenija arhiv novic 11.01.2023

WEF pred vrhom v Davosu: dolgoročno neučinkovita proizvodnja in rast cen vse bolj verjetni

Finance.si 11.01.2023
Pri Svetovnem gospodarskem forumu (WEF), ki ga vodi Klaus Schwab, opozarjajo, da bo prihodnje desetletje krizno – državni intervencionizem lahko pelje v neučinkovito proizvodnjo z visokimi cenami, draginjska kriza pa poveča prepad med bogatimi in… »

Primerjava med državami: cena slovenske vinjete med bolj zasoljenimi

SiolNET 11.01.2023
Veljavnost letnih elektronskih vinjet je vezana na datum nakupa in omogoča njihovo uporabo vse leto. Ker pa so v preteklosti navadne vinjete potekle konec januarja, v teh dneh številne lastnike še vedno čaka nakup. Večina namreč še vedno raje… »

Zakaj svoboda govora ne sme biti v rokah spletnih velikanov ali celo enega samega človeka

Finance.si 11.01.2023
O spletnih platformah, kot sta Twitter in Facebook, bi morali zaradi nevarnosti sovražnega govora vse bolj razmišljati kot o javni infrastrukturi. Potem ko je spletno platformo Twitter prevzel eden najbogatejših ljudi na svetu, Elon Musk, ki samega… »

Volkswagen: majhen minus za znamko, velik plus za elektriko

Finance.si 11.01.2023
Leto 2023 bo zaradi še vedno precejšnjih ozkih grl pri dobavi polprevodnikov še nestanovitno in zahtevno. Vendar pa podjetje v nadaljevanju leta pričakuje postopno izboljšanje razmer pri dobavi delov in s tem stabilizacijo proizvodnje. Volkswagen je… »

Naravni sirup proti kašlju

Slovenske novice 11.01.2023
Če vas muči trdovratni kašelj, ga preženite s povsem naravnim sirupom iz domače kuhinje. Če vas muči nadležen in trdovraten kašelj, pobrskajte po svoji shrambi in v njej poiščite začimbo, ki vas lahko reši težave. Lovorov list. Iz njega… »

Golobova Faila odpotovala v Meko: v beli obleki je žarela (FOTO)

Slovenske novice 11.01.2023
Faila Pašić: Moje življenjske poti so bile izredno nevarne, nenehno sem smrti zrla v oči. Na romarski poti je našla mir. Nekdanja Golobova strokovna sodelavka volilnega štaba Gibanja Svoboda Faila Pašić se je pred nekaj dnevi vrnila z romarske… »

Sta zakonca videla demonsko bitje ali zgolj vetrič? (VIDEO)

Slovenske novice 11.01.2023
Videla prikazen in se prestrašila. Hannah in Dave Rowett, 52-letna zakonca iz Velike Britanije, sta zgodaj zjutraj sprehajala psa, ko je Hannah začutila, da nista sama. Z bliskavico na mobilnem telefonu je osvetlila pot pred seboj in opazila »demonsko… »

Jasnovidka in vizionarka Vera: v 2023. nas čaka kaos, pojavil se bo novi virus, hujši od korone

Slovenske novice 11.01.2023
Napovedi »hrvaškega Nostradamusa« niso nič kaj optimistične. Vera Čudina, hrvaška prerokinja in vizionarka, ki slovi po zelo natančnih napovedih (med drugim je napovedala koronavirus v regiji in težek boj z njim), za leto 2023 nima lepih besed… »

Poslanec Jonas Žnidaršič zbodel Branka Grimsa. Ne boste verjeli, kaj je napisal

Slovenske novice 11.01.2023
Nekatere je nasmejal, drugi pa so bili do njega kritični. Poslanec SDS Branko Grims je pred časom stopil pred kamere in dejal, da je doživel fizični napad, govoril je celo o poskusu umora ( kaj je takrat povedal, preberite na povezavi). Policija je… »

Zebe me, zbolel bom (a to sploh ni nujno)

Slovenske novice 11.01.2023
Vzrok za »zimske« okužbe namreč velikokrat ne tiči v tem, da nas zebe. Zdravje imunskega sistema v mrzlih dneh je odvisno tudi od tega, kaj smo z njim počeli lansko poletje, vse lansko leto in vse naše življenje. Torej od nas samih! In spet smo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem