Slovenija arhiv novic 15.01.2023

Pique ima odgovor za Shakiro, morda tudi s slovenskim pridihom

Zurnal24 15.01.2023
Nekdanja zakonca s svojimi potezami zabavata na milijone ljudi. Nekdanji nogometaš Barcelone in Manchster Uniteda Gerard Pique je duhovito odgovoril na novo uspešnico svoje nekdanje žene Shakire. Par se je lani razšel po 12 letih zveze, Kolumbijka pa… »

Sava Turizem hotelske čistilke prepušča zunanjim izvajalcem, sindikat vlado poziva k ukrepanju

RTV Slovenija 15.01.2023
Čistilkam, zaposlenim v Hotelih Bernardin, je prekipelo, saj jih želi hotelska družba Sava Turizem, ki je v lasti države, prezaposliti na zunanjega izvajalca. Sindikat poziva vlado, naj začne končno uresničevati zavezo o odpravi prekarnosti v… »

Zadnji žebelj v krsto sprenevedanja naftne industrije

Delo 15.01.2023
Naftna družba Exxon je natančno vedela, da njihov posel uničuje okolje. Kljub temu je širila propagandne laži. Geoffrey Supran se na univerzi Harvard kot mlajši raziskovalec ukvarja z zgodovino znanosti. Pravkar pa je v reviji Science, ki velja za… »

Bo po 40 letih končno jasno, kam je izginila Emanuela Orlandi?

24ur 15.01.2023
Vatikan je znova odprl preiskavo Emanuele Orlandi, ki je 22. junija 1983 skrivnostno izginila v Rimu. Za takrat 15-letno Emanuelo se je izgubila vsaka sled, ko se je z učne ure flavte vračala domov. Preiskavo so oblasti ponovno sprožile zaradi tožb… »

Obtožujem! Stoletje in četrt od objave udarnega pisma Emila Zolaja.

RTV Slovenija 15.01.2023
13. januarja je minilo 125 let od objave znamenitega pisma predsedniku francoske republike, naslovljenega Obtožujem, ki ga je zaradi krive obsodbe francoskega častnika judovskega rodu Alfreda Dreyfusa za veleizdajo v časopisu L'Aurore objavil Emile… »

Harryjevi spomini: lažnivi princ?

Slovenske novice 15.01.2023
Knjiga, ki razburja. Spomini princa Harryja so tu in najbrž nikoli ne bo jasno, kaj v njih drži in kaj ne, a nekatere zgodbe vzbujajo dvom o njegovi resnicoljubnosti, včasih tudi zrelosti. Ena od njih je trditev, da je kralj Karel III. po Harryjevem… »

Ste vedeli...

Dnevnik 15.01.2023
...da je Renault razkril posebno serijo modela megane R.S. ultime, ki zaključuje prestižno zgodovino znamke Renault Sport, ustanovljeno leta 1976? Megane R.S. ultime izhaja iz megana R.S. trophy, ki ga dvigne na še višjo raven z edinstvenim videzom in… »

V chanelu, diorju in gucciju na apresski zabave

Dnevnik 15.01.2023
Smučarske proge so nove modne piste, modni hiši Chanel in Dior pa sta tudi letos pokazali, kako biti šik na smučišču ali ob samem izteku, kjer navadno potekajo tudi glasne smučarske zabave. Kajti tudi ko gre le za smučarsko opremo, je pomemben… »

V Zakopanah in Zau brez stopničk

Dnevnik 15.01.2023
Slovenski smučarki skakalci in skakalke so konec tedna na tekmah za svetovni pokal ostali brez stopničk. Moški so v Zakopanah osvojil dve četrti mesti, Anže Lanišek med posamezniki in ekipa na moštveni tekmi. Najboljši uvrstitvi žensk v Zau na… »

Britney Spears naj bi imela živčni zlom sredi restavracije, njen mož zbežal ven (VIDEO)

Slovenske novice 15.01.2023
Pevka Britney Spears naj bi v petek zvečer doživela živčni zlom v restavraciji v Los Angelesu, zaradi česar je celo njen mož Sam Asghari zapustil restavracijo. Britney Spears so v petek ujeli v restavraciji v Los Angelesu, kjer je večerjala z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem