Slovenija arhiv novic 15.01.2023

»Stanje v dolgih vrstah je v Sloveniji očitno še vedno civilizacijski standard«

Mladina 15.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Človek lahko v tej državi vedno malo počaka, kakor ne bi imel nihče med nami pametnejšega dela ali kakor bi nam večurno stanje na žgočem soncu ali nočnem mrazu koristilo. Stanje v dolgih vrstah je, podobno kot bivakiranje po polnih… »

Zveza zgodovinskih društev Slovenije Celjanu namenila nagrado Klio

Celje.info 15.01.2023
Zveza zgodovinskih društev Slovenije je prof. dr. Andreja Rahtena decembra med osmimi nominiranci nagradila z nagrado Klio za njegovo najobsežnejšo znanstveno monografijo z naslovom Po razpadu skupne države. V ponedeljek, 16. januarja pa bo Rahtena… »

Chat GPT odgovorja na vprašanja, smeji se ne

Delo 15.01.2023
Algoritmi lahko slikajo in pišejo celo poezijo, a nadomestili nas (še) ne bodo. V nadaljevanju preberite: Kaj je umetna inteligenca? Vprašajmo umetno inteligenco Chat GPT! Algoritmi neprofitne organizacije OpenAI, ki jo je ustanovila vrsta znanih… »

Policist prebežnika po krivem določil za tihotapca

Dnevnik 15.01.2023
Sodišče je zaradi lukenj in nelogičnosti v zgodbi policista nazadnje oprostilo 35-letnega državljana Irana, ki mu je tožilstvo očitalo kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje. Petintridesetletni iranski državljan je na koprskem sodišču na… »

Pet najnevarnejših mest na svetu #video

SiolNET 15.01.2023
Kaj je skupno petim najnevarnejšim mestom na svetu? Poleg visokega deleža ubojev in umorov na sto tisoč prebivalcev so zelo pogosti kraje avtomobila, ropi, kraje, vlomi. V petih najnevarnejših mestih na svetu se število umorov giblje nad 86 na sto… »

Parižani bodo na referendumu odločali o prepovedi izposoje električnih skirojev

RTV Slovenija 15.01.2023
Parižani bodo aprila na referendumu odgovarjali na vprašanje: "Ste za to, da je v mestu še naprej na voljo izposoja električnih skirojev?" Županja se nagiba k odgovoru "ne", a je zagotovila, da bo spoštovala voljo večine. Mestne oblasti na čelu z… »

Vrnitev dišave Ave Gardner

Dnevnik 15.01.2023
Po poročanju Premium Beauty News je francoska parfumska hiša Le Galion s fundacijo Ave Gardner podpisala ekskluzivno pogodbo o ponovni predstavitvi parfuma l'astra, legendarne dišave, ustvarjene posebej za hollywoodsko zvezdnico. Licenčna pogodba… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 16. januarja 2023

Zurnal24 15.01.2023
Odličen čas, da nekomu odpustite, ter da razčistite s preteklimi odločitvami. Zanimivi zaključki, ki se bodo prepletali na področju kariere, bodo dovolj zreli, da zagrizete vanje. Popeljite vse skupaj do tiste točke, ki jo že dlje časa… »

Spopad med generalom in milijarderjem

Delo 15.01.2023
V drugi krog sta se prebila nekdanji premier in nekdanji poveljnik generalštaba. V nadaljevanju preberite: Analitiki pričakujejo, da se bo pred drugim krogom volitev, ki bodo čez dva tedna, kampanja tekmecev osredotočila na temne sence komunistične… »

Dres tragično preminule košarkarske legende bo iztržil milijone

Slovenske novice 15.01.2023
Vrednost košarkarjevih spominkov se skokovito povečuje. Tragično umrl v helikopterski nesreči januarja 2020. Kar 6,5 milijona evrov bo po pričakovanjih iztržil dres košarkarske legende: pri avkcijski hiši Sotheby's si manejo roke pred februarsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem