Slovenija arhiv novic 15.01.2023

Nika Kovač: "Dokler diham, upam"

Svet24 15.01.2023
Naša še vedno aktualna Slovenka leta Nika Kovač se skozi življenje prebija z vztrajnostjo in trmo. Je pogumna ženska, ki se s svojim sodelavci iz Inštituta 8.marec bori za boljšo Slovenijo. Ob tem včasih tvega napade, grožnje, neuspehe, dvom, ki… »

Bomo kupovali še dražjo hrano? To pravita ekonomista.

SiolNET 15.01.2023
"Cene hrane bodo še nekaj časa nihale, vendar občutnega dviga cen ne pričakujem. Kar se tiče obetov za 2023, pa se bo po mojem mnenju inflacija umirila. Slovenija se bo v letošnjem letu soočila z izzivom obvladovanja izdatkov v javnem sektorju… »

Prihaja račun: Golobova vlada si namerava podvojiti plače

Nova 24TV 15.01.2023
Vlada bo podvojila plače najvišjim funkcionarjem. (Foto: STA) Po osvojenih volitvah očitno prihaja čas za izstavljanja računov. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik naj bi v sredo predstavila osnutek sprememb plač najvišjih… »

Umrla je najstarejša Štajerka

Slovenske novice 15.01.2023
Njeno pestro in plodno življenje je vzor povezanosti družine, čeprav ji je mož umrl že pred več kot pol stoletja, leta 1972. Najstarejša Mariborčanka in Štajerka in ena najstarejši Slovenk Marija Arih je 3. januarja praznovala 108. rojstni dan v… »

Obtičala v bivaku pod Grintovcem, dramatično reševanje

Zurnal24 15.01.2023
Danes, v nedeljo, 15. januarja, ob pol dvanajstih so gorski reševalci prejeli obvestilo, da sta pod Grintovcem v občini Kamnik v bivaku Pavla Kemperla obtičala dva planinca. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem… »

Igralka Carey Mulligan pričakuje tretjega otroka

24ur 15.01.2023
Carey Mulligan z možem Marcusom Mumfordom pričakuje tretjega otroka. Vesela novica je v medijih odjeknila, ko se je britanska igralka nedavno sprehodila po rdeči preprogi, kjer je ponosno pokazala svoj nosečniški trebuh. Britanska igralka Carey… »

Vsaka bolečina ima sporočilo: 11 zlatih nasvetov za okrevanje od čustvene bolečine

Slovenske novice 15.01.2023
Vsaka bolečina, pa naj bo čustvena, fizična ali duševna, ima svoje sporočilo. Ko razumemo sporočilo, ki nam ga bolečina prinaša, ta izgine. Ste opazili, kako se vsi bojimo čustvene bolečine? In kako bi naredili vse, kar je v naši moči, da je… »

Komentar / Dr. ali gospa Nataša Pirc Musar?

Mladina 15.01.2023
Bivša odvetnica Nataša Pirc Musar zelo dobro ve za nezakonito početje dr. Nataše Pirc Musar. Tole je res nerodno: predsednica republike benti in zahteva spremembo zakona, ker se ne more podpisovati z akademsko titulo »dr.«, razkrivata Meta Roglič… »

Kolumna Mateja Lahovnika: Neopredeljeni

Slovenske novice 15.01.2023
Če bi vsi zdravniki vpisali toliko pacientov, kot jih imajo koncesionarji, bi imeli vsi osebnega zdravnika. Danes začenjajo delo ambulante za tiste neopredeljene paciente, ki nimajo osebnega zdravnika. Že sama beseda neopredeljen je bizarna. Vsi, ki… »

»Čakata nas dva zdravstvena sistema, eden za revne in drugi za bogate«

Mladina 15.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Čakata nas dva zdravstvena sistema, eden za revne in drugi za bogate. Tako kot v Ameriki jo bodo najslabše odnesli tisti vmes. Sodobna družba bolnikov ne pušča na cesti. Revni gredo na univerzitetne klinike, kjer jih imajo za učno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem