Slovenija arhiv novic 18.01.2023

Podrto drevo na cesti pri Virštanju je bilo kmalu odstranjeno

Kozjansko 18.01.2023
Okoli 12. ure je promet na cesti Loka pri Žusmu-Virštanj oviralo podrto drevo. Po podatkih uporabnikov Facebook strani Promet za Štajersko je bila cesta prevozna že v roku pol ure. Za intervencijo je po poročanju župana Podčetrtka Petra Misje… »

Težave s posteljami na SP

SiolNET 18.01.2023
Hotelske postelje na rokometnem svetovnem prvenstvu, ki poteka na Poljskem in Švedskem, so postale zanimiva tema skandinavskih medijev. Norvežanom so preglavice povzročale pretrde vzmetnice v Krakovu, rokometaši Zelenortskih otokov pa so imeli težave… »

Poglejte, kako se je Glas mladih razširil po Mariboru (FOTO)

Slovenske novice 18.01.2023
V mariborskem Unionu so ozaveščali in se zabavali na prireditvi Glas mladih za skupno prihodnost. Pomemnost temeljev in vrednot, ki jih že v predšolskem obdobju predajamo najmlajšim, ko jih ozaveščamo o podnebnih spremembah, je ena… »

Slovenci naklonjeni teorijam zarote

Mladina 18.01.2023
Anketa razkriva, da prebivalci Slovenije nadpovprečno verjamejo v različne teorije zarote. Evropska družboslovna raziskava (ESS) za odboje 2020-2022 je izmerila delež ljudi, ki verjamejo v različne teorije zarote v štirinajstih evropskih državah… »

Naslovnica nove Mladine / ZAPOVEDI POLITIKOM

Mladina 18.01.2023
Česa politik ne sme početi, če želi v Sloveniji politično preživeti. V petek izide nova Mladina! Avtor ilustracije na tokratni naslovnici je nagrajenec Prešernovega sklada in Mladinin hišni karikaturist Tomaž Lavrič. V novi številki, ki bo pri… »

»Povprečna slovenska šola je na ravni najboljših zasebnih šol v tujini«

Mladina 18.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Upam si trditi, da je povprečna slovenska šola na ravni najboljših zasebnih šol v tujini. Dobro bi si bilo ogledati šole v sosednjih državah in primerjati izobrazbo učiteljev, programe šol in pogoje za učenje. Da ne govorimo o… »

Petki za prihodnost / Podnebni protest bo 3. marca

Mladina 18.01.2023
Predstavnica gibanja Petki za prihodnost Pauline Brünger je opozorila, da fosilna goriva povzročajo uničenje. Nemški podnebni aktivisti iz gibanja Petki za prihodnost so pozvali k podnebnim protestom in podnebni stavki 3. marca. Predstavnica gibanja… »

Zelenski / »Čas, ki ga svobodni svet porabi za razmišljanje, teroristična država porabi za ubijanje«

Mladina 18.01.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznice pozval, naj v pomoči njegovi državi sprejemajo hitrejše odločitve. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznice pozval, naj v pomoči njegovi državi sprejemajo hitrejše… »

Zakaj vztrajamo pri zastarelem merjenju napredka?

Mladina 18.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Kljub kolektivni pameti vztrajamo pri merjenju napredka, ki odraža desetletja stare teorije. Naslanjamo se skoraj izključno na bruto domači proizvod kot mero gospodarske razvitosti držav. Opredeljen kot vrednost 'vsega proizvedenega… »

Komentar Domna Mala: Po domačo govedino v Italijo

Slovenske novice 18.01.2023
Pozimi imam polno skrinjo domače svinjine, do govedine pa se pri okoliških kmetih le stežka dokopljem. Že pred kakšnim letom sem jamral, da imam pozimi polno zamrzovalno skrinjo domače svinjine, do govedine pa se pri okoliških kmetih le stežka… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem