Slovenija arhiv novic 18.01.2023

Denver na Jokićevih krilih nadaljeval zmagoviti niz

SiolNET 18.01.2023
Vodilna ekipa zahodne konference lige NBA Denver Nuggets je za sedmo zaporedno zmago s 122:113 premagala Portland Trail Blazers, ki je na zadnjih dveh tekmah razžalostil Dončićev Dallas. Prvi mož zmage je bil Nikola Jokić, ki je vknjižil nov trojni… »

Madonna bo 40-letnico glasbene kariere obeležila s svetovno turnejo

Dnevnik 18.01.2023
Po številnih ugibanjih na družbenih omrežjih je pop zvezdnica Madonna v torek napovedala svetovno turnejo, s katero bo obeležila svojo 40-letno kariero, poročajo tuji mediji. Turneja, ki bo zajela 35 mest, se bo začela 15. julija v kanadskem… »

Hrvaška po vstopu v schengensko območje pričakuje še večji naval turistov

RTV Slovenija 18.01.2023
Hrvaška turistična zveza (HTZ) je na trinajstih evropskih trgih, iz katerih na Hrvaško prihaja največ turistov, začela kampanjo ob vstopu države v schengensko območje. Cilj kampanje, ki bo trajala do marca, je dodatno obveščanje morebitnih… »

Eurostat potrdil 9,2-odstotno inflacijo v državah z evrom

RTV Slovenija 18.01.2023
Letna stopnja inflacije v območju evra se je decembra ustavila pri 9,2 odstotka, potem ko je bila novembra pri 10,1 odstotka, je v drugi oceni izračunal evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji je bila inflacija 10,8-odstotna. V celotni Evropski… »

Po podelitvi zlatih globusov več zvezdnikov sporočilo, da imajo covid-19

RTV Slovenija 18.01.2023
Po podelitvi zlatih globusov, ki je potekala prejšnji torek, je več zvezdnikov na družbenih omrežjih objavilo, da so okuženi s koronavirusom. V izolaciji so med drugim Collin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis in Michelle Pfeiffer. 80… »

ZA IZOLSKI KULTURNI CENTER NI FINANC? Bogatič ne ve, kaj bo z denarjem, ki je za to predviden v državnem načrtu

Regional 18.01.2023
V Izoli so včeraj drugič predstavili nagrajene rešitve z natečaja za arhitekturno zasnovo Istrskega kulturnega centra. Za uresničitev projekta, ki ga je sprožilo prejšnje občinsko vodstvo, pa ni veliko možnosti. Novo vodstvo ocenjuje, da ga je… »

Panika v Mariboru: V trgovskem središču ponovno prejeli grožnjo

Zurnal24 18.01.2023
Grožnja o eksplozivu v nakupovalnem centru se je izkazala za lažno. Mariborski policisti so v torek popoldne znova prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Policisti so pregledali prostore in okolico, a… »

Inter ubranil italijanski superpokal

RTV Slovenija 18.01.2023
Tri dni po španskem superpokalu je stadion kralja Fahda v Rijadu v Savdski Arabiji gostil še tekmo 35. italijanskega superpokala. Inter je visoko, s 3:0 premagal mestnega tekmeca Milan in sedmič osvojil to lovoriko. Rdeče-črni, ki so prejšnji teden… »

Branikovke še enkrat klonile s 3:0

RTV Slovenija 18.01.2023
Odbojkarice Nove KBM Branika so izgubile tudi na povratni tekmi osmine finala Pokala CEV. V Bustu Arsiziu proti istoimenski ekipi tako kot v Mariboru niso dobile niti niza, srečanje se je končalo z izidom 3:0 (11, 14, 17). Slovenska ženska odbojka tako… »

Predstavnike nuklearke oprostili krivde za nesrečo

Mladina 18.01.2023
Zaradi krivde strokovne malomarnosti v jedrski nesreči v Fukushimi leta 2011 jim je grozilo do pet let zapora. Višje sodišče v Tokiu je danes potrdilo oprostilno sodbo trem nekdanjim vodilnim delavcem elektropodjetja Tepco, ki upravlja jedrsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem