Strokovnjaki za turizem podpirajo krepitev ponudbe tradicionalnih jedi in pijač

RTV Slovenija 25.01.2023  |  D. S.

Na srečanju o vinskem in gastronomskem turizmu na kmetijah v Portorožu so ugotovili, da je za slovenski turizem še bolj od vrhunske kulinarike pomembna ponudba tradicionalnih jedi in pijač, ta pa še ni dovolj izkoriščena.

Raziskovalci s treh univerz so predstavili izsledke raziskave razvojnih možnosti. Kmečki turizem je v času epidemije upadel manj kot druge oblike turizma, je pokazala raziskava. Od 128 anketiranih nosilcev turističnih kmetij le eden načrtuje opustitev, tri pa zmanjšanje obsega dejavnosti. Lastniki kmetij, ki ponujajo tudi nastanitev, so v načrtih bolj ambiciozni od tistih, ki pripravljajo le hrano, so še ugotovili. 78 odstotkov vprašanih vidi velik razvojni

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem