Slovenija arhiv novic 27.01.2023

Dnevni horoskop za soboto, 28. januarja 2022

Zurnal24 27.01.2023
Polni entuziazma in želje po tem, da nekdo nekaj opazi se boste z energijo Prvega krajca nenehno izpostavljali. Prodreti boste želeli tudi v ljubezenskih odnosih, kjer se bo prepletala strast, obarvana z željo po potrditvah. Želje lahko počasi začno… »

Na ogled idejne rešitve za novo šolo

Dnevnik 27.01.2023
V Kulturnem domu Krško so odprli razstavo natečajnih elaboratov za novo osnovno šolo dr. Mihajla Rostoharja Krško. Šola s prilagojenim programom bo stala v starem mestnem jedru za sodiščem in Mencingerjevo hišo. Če ne bo večjih zapletov, bi se… »

Borca za konopljo ne bomo predali Nemcem

Slovenske novice 27.01.2023
Sodišče v Murski Soboti zavrnilo izročitev Jake Bitenca. Po skoraj dveh mesecih pripora spet na prostosti. Jaka Bitenc, borec za legalizacijo konoplje, je v ponedeljek, po skoraj dveh mesecih pripora, prišel na prostost. Priprt je bil v… »

Legendarnemu igralcu življenje rešil aspirin

Slovenske novice 27.01.2023
Zaradi srčnega napada ceni to, kar je resnično pomembno. Znova igra zaradi užitka. Bližnje srečanje s smrtjo te predrami. Prisili te, da z nekoliko distance pogledaš na svoje življenje in oceniš, kaj je resnično pomembno, kaj nepotreben balast. V… »

Sporočilo ob koncu tedna …

Slovenske novice 27.01.2023
Ko v celoti prevzamete odgovornost za svoje življenje, ste svobodni. Vse, kar iščete, je že v vas. Samo slišati morate. Odmaknite se od vrveža zunanjega sveta. Utišajte svoj um in fokus usmerite v svojo notranjost. Zaglejte se v srce. Prisluhnite… »

Anita Horvat zmagala v Nemčiji

Slovenske novice 27.01.2023
To je tudi njen osebni rekord. Anita Horvat (Velenje) je na prvem atletskem dvoranskem mitingu zlate svetovne serije v nemškem Karlsruheju v teku na 800 m zmagala. S časom dveh minut in 44 stotink je dosegla izid sezone na svetu in osebni rekord. Na… »

Za vrtec bi lahko starši po novem odšteli od 40 do 55 evrov več

24ur 27.01.2023
Nekatere starše že februarja ali marca čakajo višje položnice za vrtce. Mestne občine zaradi astronomskih cen ogrevanja in prehrane ter dviga minimalne plače cene vrtcev dvigujejo tudi za do 17 odstotkov. Kako se bo podražitev poznala na… »

Rita Ora prvič spregovorila o svoji skrivni poroki: Bilo je popolno

24ur 27.01.2023
Čeprav sta pevko Rito Oro in njenega moža Taiko Waititija že pred časom izdala poročna prstana, je zvezdnica šele sedaj uradno priznala, da sta res poročena. Poročila sta se avgusta leta 2022 na intimni slovesnosti, 32-letnica pa je sedaj prvič… »

Bruselj bi pomagal ruskim novinarjem v eksilu

Delo 27.01.2023
Evropska komisarka za vrednote Věra Jourová želi z iniciativo Radio svobodna Rusija ruskemu prebivalstvu omogočiti dostop do neodvisnih informacij. V nadaljevanju preberite: Evropska komisija želi podpreti ruske novinarje v eksilu in z njihovo… »

Izgubljeno v prevodu: osiromašena komunikacija #Ajdapiše

Domžalec 27.01.2023
O čem pravzaprav govorimo, ko govorimo? Včasih me ljudje, ko izvedo, da pišem tudi kolumne, vprašajo o čem pišem. Povem, da so velikokrat o politiki, predvsem so pa moja razmišljanja o aktualnem dogajanju, so o svetu in družbi. Vse bolj pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem