Slovenija arhiv novic 27.01.2023

V Les Roussesu prvi dan najboljša Harald Oestberg Amundsen in Ebba Andersson

RTV Slovenija 27.01.2023
Harald Oestberg Amundsen in Ebba Andersson sta zmagovalca preizkušnje smučarjev tekačev za točke svetovnega pokala na 10 km v prostem slogu v Les Roussesu. Najboljša slovenska uvrstitev je 30. mesto Anje Mandeljc. Od obeh slovenskih predstavnic je… »

Po velikem incidentu očeta Novaka Đokovića ne bo na tribunah

SiolNET 27.01.2023
"Odločil sem se, da bom tekmo gledal od doma," je sporočil oče Novaka Đokovića, ki je med drugim dejal, da si on in drugi družinski člani želijo samo mir, saj so pred leti tudi sami doživljali grozote vojne. Sportal Đoković oddal le osem iger… »

Partizan se je v razgretem Pionirju oddolžil Crveni zvezdi

RTV Slovenija 27.01.2023
Košarkarji Crvene zvezde so v 21. krogu Evrolige izgubili proti Partizanu z 78:79. V izjemnem vzdušju v dvorani Aleksandra Nikolića oz. v kultnem Pionirju so črno-beli vodili od sredine prve četrtine do konca tekme. Navijači rdeče-belih so… »

Via Negativa Hotspot: Devet projektov, ki širijo polje sodobnega performativnega gledališča

RTV Slovenija 27.01.2023
S pripovedovalskim performansom Resnična zgodba se je začel bienalni pregled izbrane produkcije Vie Negative, VN Hotspot 2023. V drugi izvedbi predstavljajo devet projektov domačih in tujih avtorjev in izvajalcev ter pogovor. S projekti želijo… »

Cerklje: Eksplozija in požar ob menjavi plinske jeklenke

Zurnal24 27.01.2023
Včeraj ob 14.47 je zagorelo v gostilni in piceriji na Krvavški cesti v Cerkljah na Gorenjskem. Po podatkih policije je prišlo do eksplozije in požara ob menjavi plinske jeklenke. V dogodku je bil en človek telesno poškodovan. Na kraju so mu pomagali… »

Pozabljeni Slovenec bo dobil pozornost, kakršno si zasluži

SiolNET 27.01.2023
"Noben ptič nima perutnic naprej." To je najbolj prepoznaven stavek Janeza Polde (1924–1964), najboljšega slovenskega smučarskega skakalca v obdobju po drugi svetovni vojni, ponosa Mojstrane, Gorenjske, Slovenije in nekdanje Jugoslavije, ter hkrati… »

Simeone jezen na sodnika. Očital mu je marsikaj.

SiolNET 27.01.2023
Trener Atletica Diego Simeone je krivdo za izpad iz španskega pokalnega tekmovanja pripisal glavnemu sodniku. Na dvoboju z Realom (1:3), ki se je končal šele po podaljšku, je bil sicer zelo zadovoljen s trudom varovancev. Zdaj se bo posvetil… »

Eden grozil z nožem, drugi z injekcijsko iglo

Zurnal24 27.01.2023
V minulih 24 urah so policisti na Gorenjskem obravnavali roparsko tatvino v Škofji Loki in rop v Kranju. Kot so navedli policisti, je neznani storilec v trgovini v Škofji Loki sinoči okoli 18.30 pristopil do blagajne in iz nje vzel denar. Zaposleni v… »

Rafael Nadal ve, koliko časa bo moral počivati

Delo 27.01.2023
Španski teniški zvezdnik je potrdil, da bo zaradi poškodbe mišice z igrišč odsoten od šest do osem tednov. Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je potrdil, da bo zaradi poškodbe mišice z igrišč odsoten od šest do osem tednov, je objavila… »

Ake odločil obračun vodilnih ekip Premier lige

RTV Slovenija 27.01.2023
Na uvodni tekmi 4. kroga Pokala FA sta se pomerili vodilni ekipi Premier lige. Manchester City je na stadionu Etihad premagal Arsenal z 1:0. Edini zadetek je dosegel Nathan Ake v 64. minuti. Topničarji imajo po polovici sezone v angleškem prvenstvu pet… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem