Slovenija arhiv novic 27.01.2023

Rogaška Slatina: Na prehodu za pešce trčil v mladoletnika

Zurnal24 27.01.2023
Pešec je vozniku dejal, da ni poškodovan. Kasneje je poiskal zdravniško pomoč. Včeraj popoldne je voznik osebnega vozila na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini na prehodu za pešce trčil v mladoletnega pešca, so sporočili s Policijske uprave (PU)… »

Kraja brisač iz nakupovalnega centra v Novi Gorici

Goriški portal 27.01.2023
V večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici je v torek prišlo do tatvine, posredovala je policija. V torek okoli poldneva je neznanec iz trgovine nakupovalnega centra ukradel večje brisače v vrednosti okoli 70 evrov. Ker je oškodovanec podal predlog… »

Na Jesenicah bo daljinsko ogrevanje cenejše za 13 odstotkov

RTV Slovenija 27.01.2023
Potem ko je vlada ta teden določila najvišjo dovoljeno ceno za variabilni del cene toplote iz daljinskega ogrevanja za gospodinjstva, se bo končna cena ogrevanja znižala tudi na Jesenicah. Nova cena bo 13 odstotkov nižja kot tista za december. Vlada… »

Srbija prvič o možnostih uvedbe sankcij proti Rusiji

SiolNET 27.01.2023
Srbski zunanji minister Ivica Dačić je v sredo prvič namignil, da bi Beograd lahko spremenil smer in uvedel sankcije proti Rusiji, kar je ena od ključnih zahtev Bruslja za napredovanje pogajanj za članstvo v Evropski uniji. Poudaril je, da so Srbijo… »

Priznanja za managerje

Gorenjski glas 27.01.2023
Med prejemniki tokratnih nagrad Združenja Manager je tudi poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel. Priznanje za življenjsko delo pa je šlo v roke Ivu Boscarolu. Pod vodstvom Babett Stapel se je promet na brniškem letališču lani v… »

NA KANINU IMAJO DVA METRA SNEGA: Smuka zagotovljena do 1. maja? (FOTO)

Regional 27.01.2023
Ob obilni snežni pošiljki v minulih dneh so večja, pa tudi manjša in nižje ležeča smučišča po državi pripravljena na zimske počitnice šolarjev, ki so letos en mesec prej. Na Pohorju, Cerknem, Kaninu in Voglu imajo več kot meter snega, za… »

Ministrstvo odobrilo evropska sredstva za energetsko prenovo šol v Izoli in Kranju

Primorske 27.01.2023
Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo 775.000 evrov evropskih sredstev za projekt energetske sanacije Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Kranj ter Srednje šole Izola. LJUBLJANA > Oba objekta bo v okviru projekta energetsko… »

Sindikat vojakov: Še vedno ni rešeno vprašanje plačila za čas pripravljenosti

RTV Slovenija 27.01.2023
Večje zanimanje za poklic vojaka vlada rešuje tudi s spremembami zakona o službi v Slovenski vojski, ki bodo omogočile zaposlitev tudi tistim, ki imajo končano osnovno šolo. Prav tako pa skuša urediti tudi posebnosti delovnega časa vojakov. Do… »

Sagan bo po koncu sezone World Touru pomahal v slovo

RTV Slovenija 27.01.2023
Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan je najavil slovo od World Toura po koncu letošnje sezone. Eden izmed razlogov so tudi priprave na olimpijske igre v Parizu. Karizmatični 33-letnik iz Žiline, rojstni dan je praznoval včeraj, je te dni v… »

Orban: Madžarska ne bo podprla sankcij EU proti ruskemu jedrskemu sektorju

Primorske 27.01.2023
Madžarska ne bo podprla sankcij Evropske unije proti Rusiji, ki bi bile usmerjene proti ruskemu jedrskemu sektorju, je danes v pogovoru za madžarski radio Kossuth dejal madžarski premier Viktor Orban. Pri tem je poudaril, da vlada v Budimpešti ne bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem