Slovenija arhiv novic 30.01.2023

Zakaj Pahor prodaja svojo znamenito katrco?

Necenzurirano 30.01.2023
Nekdanji predsednik je na družbenih omrežjih objavil, da se ločuje od svojega malega avtomobila, ki je bil njegova 'ljubezen' več kot dvajset let. Nekdanji predsednik Borut Pahor je naznanil, da se odpoveduje svojemu legendarnemu avtomobilu Renault 4… »

Število smrtnih žrtev eksplozije v mošeji v Pakistanu preseglo 60

Dnevnik 30.01.2023
V mošeji v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je danes med opoldansko molitvijo odjeknila silovita eksplozija, ki je po zadnjih podatkih zahtevala najmanj 61 smrtnih žrtev, vsaj 150 ljudi pa je ranjenih. Oblasti domnevajo, da je šlo za… »

Vlada potrdila: sodniki in tožilci bodo dobili 600 evrov dodatka

SiolNET 30.01.2023
Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev. Pravosodni funkcionarji bodo tako v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju… »

Milanović: Krim nikoli več ne bo del Ukrajine, Kosovo pa je bilo odvzeto Srbiji

24ur 30.01.2023
Hrvaški predsednik Zoran Milanović je sporočil, da nasprotuje pošiljanju sredstev za ubijanje Ukrajini, in ocenil, da to ne more prispevati h koncu vojne. Obenem je izjavil, da je povsem jasno, da "Krim nikoli več ne bo v Ukrajini in da je bilo… »

Nove razprtije v koaliciji

Zurnal24 30.01.2023
V Gibanju Svoboda vztrajajo, da bodo zakon o finančni upravi poslali v ustavno presojo. Pobudo bodo pripravili in ponudili v podpis koalicijskim partnerjem. Podpisi poslancev SD so sicer še vedno pod vprašajem. Gibanje Svoboda ima podporo Levice, a … »

Objavljamo, kje so v zadnjih petih letih na novo zaposlili 25 tisoč ljudi

Necenzurirano 30.01.2023
Preverili smo izjavo Blaža Brodnjaka, da se je v javnem sektorju v zadnjih letih brez potrebe na novo zaposlilo 20.000 ljudi. Ugotovili smo, da ne ve, o čem govori. Pred aktualno vlado so zahtevne reforme na področjih zdravstva, šolstva in pokojnin… »

V Šaleški dolini s februarjem 48-odstotna podražitev daljinskega ogrevanja

Delo 30.01.2023
Za najbolj ranljive skupine so začeli pospešeno iskati optimalno rešitev pomoči. Komunalno podjetje Velenje bo po tistem, ko je Termoelektrarna Šoštanj (Teš) lani zvišala nakupno ceno toplote in dodaten dvig napovedala s februarjem, 1. februarja… »

Strast v bazenu: Temperatura se je dvignila za par stopinj

24ur 30.01.2023
Po slovesu od Ele in prepiru z Danijelo, ki je ostala v šovu, si je sanjski moški Toni Šćulac zaželel mirnega druženja s Karolino. Njun zmenek v dvoje se je končal v bazenu, kjer se je Toni boril z navali strasti. Toni in Ela sporazumno zaključita… »

Je Senidino življenje ogroženo, ker se je zapletla s t. i. estradno mafijo?

24ur 30.01.2023
Poročilo sarajevske policije razkriva, da je kriminalna združba načrtovala napad na slovensko pevko Senido Hajdarpašić z umetniškim imenom Senidah. Nameravali so jo pretepsti ali politi s kislino. A zakaj bi bila zvezdnica tarča bosanskih… »

V zadevi Kavaški klan Nevzatović v pričanju izpostavil grožnje in zahteve po sodelovanju pri umorih

Dnevnik 30.01.2023
Sojenje v zadevi Kavaški klan se je danes nadaljevalo s predvajanjem posnetka pričanja skesanca Darka Nevzatovića pred preiskovalno sodnico. Nekdanji član družbe Nevzatović, ki je postal tajni sodelavec policije, je med drugim omenil grožnje in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem