Slovenija arhiv novic 30.01.2023

Fantastičen začetek sezone za Luko Mezgeca: "On je najboljši na svetu!"

Zurnal24 30.01.2023
Mezgec je bil na uvodu v dirko po Savdski Arabiji deseti, potem ko je lastnoročno pripravil etapno zmago svojemu zvezdniškemu sotekmovalcu Groenewegnu. Slovenski kolesar Luka Mezgec je na uvodni etapi dirke po Savdski Arabiji zasedel 10. mesto. Mezgec… »

Poročilo IFRC / »Svet ni pripravljen na naslednjo pandemijo«

Mladina 30.01.2023
Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) je v poročilu izpostavila tudi pomen zaupanja javnosti v cepljenje. Svet tudi tri leta po izbruhu covida-19 še vedno ni pripravljen na morebitne prihodnje pandemije, je danes v… »

PORTOROŽ 'NAVDIHNIL' NORVEŽANA: Poglejte si, kje je prespal!

Regional 30.01.2023
V nedeljo zvečer so policisti v Portorožu obravnavali 39-letnega državljana Norveške, ki je nedovoljeno vstopil v lokal in tam prespal. Ugotovljeno je bilo, da je v prostor vstopil s silo. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno še, da je pred tem iz… »

Za najem Hotela Celjska koča ni zanimanja

Slovenske novice 30.01.2023
Hotel lahko v namestitvene zmogljivosti sprejme nekaj več kot 70 gostov, še več prostora je v gostinskem notranjem in zunanjem obratu. Na drugi razpis za najem Hotela Celjska koča, ki se je iztekel v petek, kljub izkazanemu interesu ni prispela nobena… »

Olivia Wilde ujeta v objemu z nekdanjim zaročencem

24ur 30.01.2023
Kot kaže, sta Olivia Wilde in Jason Sudeikis novo leto začela v boljših odnosih. Nekdanja partnerja so fotografi ujeli med druženjem, ko sta si izmenjala tudi objem. Čeprav je bilo minulo leto zanju precej stresno, saj sta se po razhodu znašla v… »

Umrl je Barrett Strong, "eterični glas" in pero založbe Motown

RTV Slovenija 30.01.2023
Pri 81 letih je umrl Barrett Strong, ki je pel prvo uspešnico diskografske hiše Motown iz Detroita Money (That's What I Want). Sodeloval je tudi pri klasikah zasedbe The Temptations in Marvina Gayea. "Z veliko žalostjo sporočamo slovo legendarnega… »

Namesto Muzeja slovenske osamosvojitve bi naj bil muzej Jugoslavije

Spodnje Podravje 30.01.2023
“Časnik Delo s takimi zapisi in zapisovalci postaja vse večja nacionalna sramota,” se je odzval Janša ob škandaloznem zapisu Delove novinarke Piškove, ki bi namesto muzeja osamosvojitve imela “en atraktiven muzej Jugoslavije”. Gospodična… »

Ukrajina / »Ruski denar, ki kupuje olimpijsko hinavščino, očitno nima vonja po ukrajinski krvi«

Mladina 30.01.2023
Pomočnik ukrajinskega predsednika je Mednarodni olimpijski komite obtožil, da je »promotor vojne, umorov in uničenja«. Pomočnik ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je danes na družbenem omrežju Twitter označil Mednarodni olimpijski komite… »

Poklon velikanu Olimpije z lepotno napako na parketu

RTV Slovenija 30.01.2023
Cedevita Olimpija je z upokojitvijo legendarne številke deset počastila edinstvenega kapetana Dušana Hauptmana. Slavnostnega dneva, polnega čustev in nostalgičnih spominov, pa niso znali nadgraditi košarkarji, ki so bili brez moči proti… »

Rapsodija Dončića, o kateri govori košarkarski svet

SiolNET 30.01.2023
Ob pogledu na število točk, ki jih je dosegel Luka Dončić ob zmagi Dallas Mavericks proti Detroit Pistons s 111:105, bi lahko bilo jasno, da so težave z gležnjem zgodovina, a slovenski košarkarski virtuoz izpostavlja, da še ni tako. Pa vendarle… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem