Slovenija arhiv novic 30.01.2023

Podnajemniku v Kortah je “počil film”

Primorske 30.01.2023
V soboto zvečer so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v Kortah. Podnajemnik je kričal in grozil, zatem pa še razbil balkonsko okno. Policisti so ga pridržali, izdali so mu plačilni nalog, sledi pa mu še kazenska ovadba za… »

Skoraj 40 odstotkov spletnih trgovin uporabljalo manipulativne prakse

SiolNET 30.01.2023
Od 399 spletnih trgovin v 23 državah EU ter na Norveškem in Islandiji jih skoraj 40 odstotkov uporablja manipulativne prakse za zavajanje potrošnikov, je pokazala preiskava Evropske komisije in potrošniške organizacije Consumer Protection Cooperation… »

Severina z videom razgrela zaodrje na podelitvi Zlati studio

SiolNET 30.01.2023
V soboto so na Hrvaškem podelili nagrade zlati studio, kjer so se zbrali znani obrazi s hrvaške scene. Kritiki trdijo, da je Zlati studio, ki je potekal že šestič, upravičil svoj vzdevek "hrvaški Grammyji". Nekateri oboževalci so si bili ob tem… »

TURČIJA BI LAHKO ZELENO LUČ ZA VSTOP V NATO PRIŽGALA LE FINSKI: Od Švedske pričakuje, da "jim vrne teroriste"

Regional 30.01.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v nedeljo dejal, da bi Ankara lahko vstop Finske v zvezo Nato potrdila brez njihove sosede Švedske, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem je turški voditelj ponovil zahtevo, da jim Švedska izroči… »

Odpadke bi sortirali ob avtocesti

Gorenjski glas 30.01.2023
Mestna občina Kranj želi kupiti zemljišče znotraj avtocestnega priključka Kranj vzhod, na katerem bi Komunala Kranj lahko zbirala in prekladala odpadke. Kranj – Kranjski mestni svetniki so se prejšnji teden z dopolnitvijo načrta pridobivanja… »

Absolutno prenizke plače in nore najemnine

Finance.si 30.01.2023
Po tem, ko je vlada povišala obdavčitev plač in najemnin, minister opaža, da so plače »absolutno prenizke«, najemnine pa »nore«… »

Pogledal mu je v prihodnost

Necenzurirano 30.01.2023
Vedeževalec Blaž in glasbenik Miha Hercog sta tesna prijatelja, zato se je glasbenik tudi obrnil po nasvet. Glasbenik Miha Hercog je prvič v življenju izkusil, kako je, če ti nekdo vedežuje. Nikoli ni maral, da bi mu kdo napovedoval prihodnost, saj… »

Južna govori o možnosti stečaja Petrola – ob tem pa kupuje njegove delnice

Finance.si 30.01.2023
Ali njegovo glasno opozarjanje na škodo, ki jo Petrolu dela država, škodi njegovim drugim biznisom? "Kje pa sem jaz povezan z državo," odgovarja največji slovenski zasebni lastnik Petrola… »

ECB v četrtek predvidoma spet viša obrestne mere, in to na raven izpred 15 let

Finance.si 30.01.2023
ECB še vedno skrbi visoka evrska inflacija. Pogledali smo, kaj za odločitev o obrestnih dvigih ECB pomeni dejstvo, da so podatki za Španijo, ki je med največjimi evrskimi gospodarstvi, za januar pokazali vnovičen inflacijski skok.… »

Kako so si avtomobilski proizvajalci lani razdelili svet

Finance.si 30.01.2023
Japonska Toyota je lani dosegla podoben rezultat kot predlanskim, prodala je 10,5 milijona avtomobilov in tovornih vozil znamk Toyota, Lexus, Daihatsu in Hino. Večina proizvajalcev je prodajo zmanjšala, Kitajci in Tesla vse bolj v ospredju. Prodaja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem