Jabolčna pita galeta

Dnevnik 09.02.2023  |  Barbara Kvas Barbara Kvas

Ta pita=galeta=krostata je resnično enostavna za pripraviti, kljub temu pa je zelo bogata z okusi.

Obložena je z rezinami jabolk, ki so povaljane v čudovitih začimbah ter pečene do kremne teksture, ki se nato skupaj s testom kar stopi v ustih. Noro noro dobro! Galeta je francoska pita s pekača, kjer prepognjen rob testa ustvari priročno posteljico odličnemu sočnemu nadevu. Galete so lahko sladke ali slane, tokrat pa predstavljamo sladko različico z jabolki. Priprava teh pit je izredno enostavna, saj rob testa enostavno prepognemo čez nadev in se nam zato ni

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem