Med desetimi vzorci govejega mletega mesa le štirje z oceno dobro

Delo 15.02.2023

Slovenci v povprečju pojemo več mesa, kakor narekujejo smernice NIJZ. Kar 77 odstotkov kmetijskih zemljišč se uporablja za rejo živali ali pridelkov za krmo.

Slovenci zaužijemo preveč mesa, kažejo podatki statističnega urada – v povprečju ga je prebivalec naše države v letu 2021 porabil skoraj 90 kilogramov na leto oziroma 1,7 kilograma na teden, od tega več kot kilogram rdečega mesa. S temi podatki smo, kot je opozorila Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS), z izjemo mesa drobnice, nad evropskim povprečjem. Zato so preverili, kakšne kakovosti je meso, ki ga najpogosteje pripravljamo. Kot ugotavljajo na ZPS, v trgovinah

Povezane novice »

Zabava, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem