Sladki štruklji z vaniljevo omako in orehovo polivko

SiolNET 03.04.2023  |  Vsebino omogočata Agragold in

Štruklji spadajo med najbolj znane tradicionalne slovenske jedi. Pripravljamo jih lahko kot krepko sladico ali kot slano prilogo mesnim jedem. Najbolj priljubljeni so skutini štruklji, lahko pa jih pripravimo tudi z drugimi vrstami nadeva. Narejeni so iz vlečenega testa, ki ga lahko naredimo sami, lahko pa si prihranimo nekaj dela z nakupom že pripravljenih listov vlečenega testa. Doma narejeni skutini štruklji so zares okusni in hitro pripravljeni.

Obiščite Zakladnico okusov in uživajte v receptih in idejah za pripravo različnih jedi. Za Zakladnico okusov je sladke štruklje v vaniljevi omaki z orehovo polivko pripravil Ian Vid Cvenk, dijak petega letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Njihov okus je obogatil z nekaj kapljicami kreme iz gozdnih sadežev in s polivko iz praženih lešnikov MR. SIBAMBA. Jed je primerna za poobedek, boljšo večerjo ali kot samostojni obrok. 1 / 12 2 / 12 3 / 12 4 / 12 5

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem