Slovenija arhiv novic 21.05.2023

Ne nasedajte lažni finančni upravi

Dnevnik 21.05.2023
Finančna uprava in zavod Varni na internetu opozarjata na novo prevaro, ki se te dni razširja v obliki SMS-sporočil. Goljufi vam sporočajo, da imate neplačane davke, in vam ponujajo povezavo na spletno stran, kjer boste to uredili. Ne nasedajte, gre… »

Je Vlada RS sploh naklonjena nuklearki JEK2?

Nova 24TV 21.05.2023
Slika načrtovanega JEK2/GEN energija Na nedavni debati o gradnji drugega bloka nuklearne elektrarne je državna sekretarka na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo Tina Seršen dejala, “da bi se mogoče morali odločiti za dolgoročno rabo… »

Čarobno mestece ob Gardskem jezeru

Delo 21.05.2023
Le 20 kilometrov od Gardalanda je Sirmione, mestece, ki očara z zgodovino, kulinariko, termami in čudovitimi plažami. V nadaljevanju preberite: Sirmione, mestece na rtu polotoka, ki se kot jezik izteza v južni del Gardskega jezera, so poznali že v… »

INCIDENT V PRILJUBLJENI KAVARNI: Transspolni menedžer zaradi 'napačne' besede fizično napadel stranko (FOTO, VIDEO)

Regional 21.05.2023
Povprečni osebi so razprave o spolu, ki ne sledijo tradicionalni delitvi na moškega in ženskega, pogosto tuje. Vendar pa je Britanka Vanessa Thomas na lastni koži spoznala, kako lahko nevednost na tem področju privede do neprijetnosti. S partnerjem… »

V IZOLI PODELILI KOCJANČIČEVO NAGRADO: Prejel jo je raziskovalec in poustvarjalec istrske ljudske glasbe Marino Kranjac…

Regional 21.05.2023
Mineva 110 let od rojstva prvega slovenskega pesnika iz Istre Alojza Kocjančiča. Včerajšnjo obletnico so obeležili na več načinov, tako v njegovi rojstni vasi Kubed kot v obalnih mestih. Sinoči so v Izoli podelili tudi Kocjančičevo nagrado… »

Ukrajinci se spominjajo žrtev komunističnega terorja

Nova 24TV 21.05.2023
Foto. epa Ukrajinci se danes spominjajo žrtev političnega terorja takratnega stalinističnega vodstva Sovjetske zveze med letoma 1937 in 1938. Medtem pa je Golobova vlada ukinila ravno dan spomina na žrtve komunizma. Ukrajina je država, ki jo je… »

Tako žalostno je končal na Everestu

Zurnal24 21.05.2023
Avstralski plezalec deseta smrtna žrtev v tej sezoni na najvišjem vrhu sveta. Avstralski plezalec je umrl na Everestu, je v nedeljo sporočil organizator njegove odprave, kar je že deseta smrtna žrtev odprav na najvišji vrh sveta v tej plezalni… »

Donirana hrana: odlična ideja, ki je presegla svoj namen

Delo 21.05.2023
Slovenski lionsi so v desetih letih med ljudi razdelili 5000 ton hrane. Čas je, da tovrstno pomoč prevzame inštitucija, pravi koordinator Zdene Podlesnik. V članku preberite: Na svetu je kar 828 milijonov ljudi, ki se iz dneva v dan soočajo s… »

Božičev varovanec na Zatrniku presenetil pobegla Avstrijca

RTV Slovenija 21.05.2023
Tretja izvedba Velike nagrade Gorenjske je prinesla dramatičen zaključek na vzponu na Zatrnik. V zadnjih metrih je mimo vodilnih dveh Avstrijcev švignil Italijan Davide De Cassan in osvojil četrto mednarodno enodnevno dirko sezone v Sloveniji. Zmago… »

Nobelovi nagrajenci zahtevajo izpustitev zaprtega beloruskega mirovnika Aleša Bjaljackega

RTV Slovenija 21.05.2023
Več kot sto Nobelovih nagrajencev, med katerimi so Kazuo Ishiguro, Olga Tokarczuk in JM Coetzee, je pozvalo k izpustitvi Nobelovega nagrajenca za mir, Aleša Bjaljackega, in izrazilo podporo "pogumnim Belorusom, ki se borijo za svoje človekove pravice"… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem