Slovenija arhiv novic 21.05.2023

UČINKOVITA METODA: Pes s pomočjo zvonca pove, kdaj je čas za odhod na potrebo (VIDEO)

Regional 21.05.2023
Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov so se že srečali s situacijo, ko njihov pes nenadoma mora na potrebo, čeprav so ga pred kratkim peljali na sprehod. Takšne izkušnje je doživljala tudi ena družina, ki pa je našla inovativen način, kako to… »

Cena električne energije v Sloveniji: S 300 evrov za MWh presegamo Nemčijo za več kot 100%. Kdaj bo vlada prisluhnila…

Spodnje Podravje 21.05.2023
Slovensko gospodarstvo se sooča z izzivom visokih cen električne energije, ki jih morajo plačevati podjetja. V Nemčiji podjetja v povprečju plačajo 130 evrov za MWh električne energije, slovenska podjetja pa so prisiljena plačevati tudi do 300… »

FOTO: Napihal toliko, da so ga pridržali

Necenzurirano 21.05.2023
Odvzemu vozniškega dovoljenja je sledilo še pridržanje in obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Ta vikend je bila v kar nekaj nesrečah pri voznikih prisotna večja količina alkohola. Neslavni rekorder tega tedna pa je bil odkrit na… »

Če je nekdo dober človek, ga bomo naučili plesati

Delo 21.05.2023
Gruzijski nacionalni balet Sukišvili že od 1945. navdušuje občinstvo po vsem svetu. Pogovarjali smo se z Nino Sukišvili, vodjo baletnega ansambla. V nadaljevanju preberite: Večkrat so bili izbrani za predstavo leta na slovitem Broadwayu, v milanski… »

Zmaga

Gorenjski glas 21.05.2023
Fotografija ima enostaven naslov Zmaga. Na nedavni tekaški prireditvi Nočna 10ka na Bledu so tekači tekmovali v različnih kategorijah, od najmlajših na nekoliko krajših progah do odraslih, ki so tekli deset kilometrov. A vrnimo se na začetek. Kako… »

Semen ne kupujmo na svetovnem spletu

Gorenjski glas 21.05.2023
S potovanj po svetu ne prinašamo domov rastlin, semen, plodov, zelenjave in cvetja, v njih se namreč lahko skrivajo rastlinske bolezni in škodljivci. Semen ne kupujemo ne svetovnem spletu, nikakor ne iz držav, ki niso članice Evropske unije. Po… »

Izbirajo ime za brv

Gorenjski glas 21.05.2023
Brv za kolesarje in pešce čez reko Savo želijo poimenovati z ustvarjalnim imenom. Ime mora biti razumljivo, v slovenskem jeziku in primerno za vsakdanjo rabo. Medvode – Občina Medvode je objavila javni natečaj za izbor imena brvi za kolesarje in… »

"Patriotizem lahko zamegli številne moralne odločitve"

SiolNET 21.05.2023
Vodovodarji iz Bele hiše je zgodovinska serija o dogodkih, ki so privedli do zloglasne afere Watergate in posledično odstopa predsednika ZDA Richarda Nixona. Vendar pa serija ni triler, temveč je bližje komediji, skoraj satiri, čeprav se ob tem še… »

"Bančnici so zagrozili, da bo izgubila službo, če mi bo to povedala"

Zurnal24 21.05.2023
Na bankah se menda trudijo, da bi sorazmerni del stroškov odobritve v primeru predčasnega poplačila posojila vrnili čim manj strankam. "Poklicala me je bančnica in me opozorila, da lahko dobim nazaj tudi del stroškov za odobritev potrošniškega… »

[Video] Tako ukrajinske matere skrivajo otroke

Nova 24TV 21.05.2023
Foto: zajem zaslona V zadnjih dneh Ruska federacija in njen samodržec Vladimir Putin znova intenzivno raketirajo ukrajinska mesta. Pri tem so prebivalci prisiljeni najti najrazličnejše načine, da bi se obvarovali pred eksplozijami. Posebej matere… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem