Izvabite najboljše arome in okuse iz vina z dekantiranjem

SiolNET 27.10.2023

Želite gostom postreči vino kot pravi somelje in jim omogočiti vrhunsko izkušnjo ob okušanju vina? Poleg tega, da vino ohladite na primerno temperaturo, je treba nekatera vina tudi dekantirati. Pa veste, zakaj in predvsem kako to narediti? Izveste lahko v tem članku.

Foto: Adobe Stock Zakaj je vino boljše, če ga dekantirate? Dekantiranje vina je postopek, pri katerem ločimo usedline od vina in ga prezračimo. Namen dekantiranja je tudi omogočiti vinu, da v celoti razvije arome in okus ter vam tako ponudi najboljše, kar lahko. Vino bo "zadihalo" po tem, ko ga boste iz steklenice pretočili v karafo oziroma tako imenovani dekanter. Zaradi dodatnega kisika se namreč vino "odpre" ter ponudi vse svoje arome in okus. Koliko časa je

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem