Muzej božiča in dunajski zrezek

Gorenjski glas 22.12.2023  |  Alenka Brun

Praznični december v Salzburgu (2. del) Drugi dan obiska smo se s turističnim vodnikom sprehodili skozi Salzburg, izvedeli še nekaj bolj neobičajnih zgodb o mestu, nato pa odšli na kosilo v restavracijo Stiegl-Keller, kjer seveda brez znamenitega piva Stiegl ne gre.

Večina nas je na meniju izbrala tanek paniran telečji zrezek oziroma dunajski zrezek, ki sta mu na krožniku delala družbo krompir v kosih, posut s peteršiljem, ter brusnična marmelada. Sledil je obisk znamenite trdnjave Hohensalzburg, ki bdi nad mestom, na njenem notranjem dvorišču pa v božično-novoletnem času organizirajo manjši adventni sejem, ki je v prvi vrsti namenjen turistom, ima nekaj žive glasbe, predvsem pa se ljudje družijo ob kuhanem vinu in punču,

NATO »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem