NATO

Največji interes za srednje strokovno izobraževanje, sledijo gimnazije

RTV Slovenija pred 56 minutami
Do roka za prijavo za vpis novincev v srednje šole za prihodnje šolsko leto, 2. aprila 2024, se je na 26.066 razpisanih mest prijavilo 22.976 kandidatov. Do 23. aprila so nato imeli možnost prenosa prijave med šolami, kar je storilo 1936 kandidatov… »

Kaja Kajzer v boju za zlato medaljo evropskega prvenstva

RTV Slovenija pred 20 minutami
Kaja Kajzer se bo na evropskem prvenstvu v Zagrebu v kategoriji do 57 kg borila za zlato kolajno. Njena tekmica bo nekdanja svetovna prvakinja, Ukrajinka Darja Bilodid. Maruša Štangar in David Štarkel sta izpadla v drugem oziroma prvem krogu. Kaja… »

V Benetkah vstopnina za dnevne obiskovalce, domačini na ulicah

Delo pred dvema urama
Pet evrov bo treba letos plačati ob 29 dneh. Za danes si je vstopnico rezerviralo okoli 5500 ljudi. V Benetkah dnevnim obiskovalcem od danes zaračunavajo pet evrov vstopnine za obisk mesta. To je prvi tovrstni primer na svetu, zanj pa so se mestne… »

Ogljikov monoksid, palačinke z varljivim čemažem ali kaj tretjega? S čim je bila zastrupljena družina?

Necenzurirano pred 4 urami
Šestčlanska družina iz Avstrije je v ponedeljek zvečer pristala v bolnišnici. Zdaj je končno postalo jasno, kaj se jim je zgodilo. Ne plin ne hrana nista bila kriva... Šestčlansko družino, v starosti od 3 do 72 let, iz Obertruma, so v ponedeljek… »

Gledalci so se obrnili na POP TV: "Streho je treba nujno zamenjati!"

Necenzurirano pred 4 urami
Na prvi pogled je šlo za navadno epizodo priljubljene oddaje na POP TV, a tokratna zgodba o samohranilki Maji in njeni hčerki Ireni je vzbudila posebno pozornost gledalcev. Maja, ki se že od otroštva sooča z velikimi življenjskimi izzivi, živi v… »

Preobrat v Barceloni: Xavi Hernandez ostaja trener

Delo pred 4 urami
Nogometaše Barcelone bo tudi v novi sezoni vodil Xavi Hernandez. Po sestanku vodstva kluba naj dvomov ne bi bilo več. Nogometni velikan Barcelona je bil januarja v zelo slabem položaju, po porazu proti Villarealu je Xavi Hernandez napovedal, da bo po… »

Slovaški evroposlanec v parlamentu izpustil belega goloba: "Vsa Evropa potrebuje mir"

RTV Slovenija pred 4 urami
Slovaški evroposlanec Miroslav Radačovsky iz stranke Patriot je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu izpustil belega goloba in ob tem zaželel "mir Evropi in svetu". Številne poslance je poteza presenetila, nekateri so menili, da je bila to kršitev… »

Xavi si je premislil in ostaja trener Barcelone

RTV Slovenija pred 6 urami
Xavi Hernandez bo ostal trener Barcelone, čeprav je januarja napovedal, da namerava po koncu letošnje sezone odstopiti. Spremembo je potrdilo tudi vodstvo katalonskega velikana, četudi je klub izpadel iz Lige prvakov in izgubil el clasico. "Xavi zaupa… »

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

Necenzurirano pred 9 urami
Pritisk semenskih multinacionalk na evropske odločevalce, naj prižgejo zeleno luč gensko spremenjenim rastlinam, je čedalje večji in uspešnejši. Zadnji poskus, ki so ga podprli evropski poslanci, a so nato različni evropski odbori pritisnili na… »

Turški investitor Acun Ilicali blizu Ljudskega vrta

Dnevnik pred 11 urami
Nogometni klub Maribor bi utegnil v kratkem dobiti svež kapital, saj naj bi bili dogovori s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem v zaključni fazi. Pred tedni smo pisali, da turški poslovnež Acun Ilicali v Sloveniji išče klub, v katerem bi imel… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem