Slovenija arhiv novic 11.02.2024

Festival gorniškega filma

Gorenjski glas 11.02.2024
Že 18. Festival gorniškega filma letos svojo polnoletnost slavi z najnovejšo domačo in svetovno gorniško filmsko produkcijo, spremljevalni program pa bodo obogatili zanimivi gostje, predavanja, pogovori, razstava in aktualna gorniška literatura… »

Pogrešanega Madžara našli mrtvega

Gorenjski glas 11.02.2024
Po dveh dneh zahtevnega iskanja so v sredo na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico našli mrtvega 45-letnega madžarskega državljana, ki so ga pogrešali že od minulega petka. Kamniška Bistrica – Kranjske policiste so v ponedeljek zvečer… »

Knjiga, ki so jo napisali Jeseničani

Gorenjski glas 11.02.2024
Na Jesenicah so predstavili knjigo Naše Jesenice. Jesenice – Potem ko je predlani nastala v elektronski verziji, je knjiga Naše Jesenice zdaj izšla tudi v tiskani obliki. Predstavili so jo v torek zvečer v Kolpernu na Jesenicah. Kot so povedali… »

Ključno je medsebojno zaupanje

Gorenjski glas 11.02.2024
Branko Franc Selak je letošnji prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta. Prejeto priznanje je po njegovih besedah dokaz, da če stvari delaš s srcem, lahko z vztrajnostjo, medsebojnim zaupanjem in ciljno… »

Razvoj poklicev za podeželje

Gorenjski glas 11.02.2024
V Biotehniškem centru Naklo so v začetku februarja v sklopu projekta AgriNext, namen katerega je ustvariti učno okolje, ki se odziva na povpraševanje po veščinah na trgu dela na področju večnamenskega kmetijstva, pripravili razpravo na temo… »

Poznate ta trik za odpadne električne naprave?

Zurnal24 11.02.2024
Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je bilo v Sloveniji v letu 2022 skupaj zbrano 15.462.242 kg e-odpadkov. Skladno z vse večjo potrošnjo električnih naprav se veča tudi poraba baterijskih vložkov. Baterije so tiste, ki poganjajo… »

Z dietetičarkama o malicah in kosilih v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah

Necenzurirano 11.02.2024
Ni pomembno samo, kaj jedo v šoli, ampak tudi to, kaj jim starši pripravijo doma. Pogosto so to jedi, v katerih je preveč sladkorja, soli ali maščob ali pa kombinacije le teh. Dietičarki Katarina Adamič in Eva Premk uvodoma izpostavita, da ima… »

V postelji s KGB

Delo 11.02.2024
Mondeni Viru je bil v 70. letih najprestižnejši hotel v Talinu, toda njegovo bistvo je bilo (tujim) očem nevidno. V nadaljevanju preberite: V začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja v Estonski sovjetski socialistični republiki ni bilo bolj… »

Še drugi zaporedni poraz kamniških odbojkarjev

Domžalec 11.02.2024
Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma izgubili proti Mariboru z 0:3 (-20, -23, -17). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, gostili Fužinar SijMetal, med tednom pa jih… »

Z vrati za kokoši do milijonov

Delo 11.02.2024
Ko je bankam predstavil svojo poslovno idejo, so se mu smejali, danes pa Jure Markič z avtomatskimi vrati za kokošnjake obrača milijone. V nadaljevanju preberite: Pri petindvajsetih je tako rekoč pobegnil z družinske kmetije in nekaj časa živel v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem