Zajtrk za astronavte, ki so ga pripravili slovenski študentje, med najboljšimi

Dnevnik pred 20 dnevi  |  Roman Repnik Roman Repnik

Na tekmovanju Nasa Hunch Culinary Challenge, na katerem izbirajo najbolj primerne jedi za astronavte, je v kategoriji zajtrki tretjo mesto osvojila ekipa študentov iz ljubljanskega biotehničnega izobraževalnega centra.

Slovenski študentje so bili kot predstavniki edine evropske šole med finalisti na tekmovanju. Za astronavtski zajtrk so pripravili ješprenj s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem. Tema letošnjega tekmovanja je bila priprava zajtrka slanega okusa, ki naj bi vseboval vsaj eno vrsto zelenjave. Poleg teme so organizatorji tekmovanja dodali še prehranske zahteve, ki so jih morali zagotoviti tekmovalci s sestavo jedi. V pripravi zajtrka so morali zadostiti tudi

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem