Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Bakterije v vesolju mutirajo na načine, kot jih na Zemlji še nismo videli

Necenzurirano 10.05.2024
Bakterije so izredno prilagodljivi mikroorganizmi, ki lahko uspevajo v različnih okoljih, določene dokazano tudi v pogojih izven Zemljine atmosfere. Zadnje raziskave kažejo, da bakterije, ki so jih kolonizirali in gojili v gojiščih na Mednarodni… »

Zvezdana Mlakar žaluje: "Tako zelo rada bi ga še objela"

Zurnal24 10.05.2024
Svoja čustva je delila na družbenem omrežju. Ljubitelji živali pravijo, da smrt kosmatinca zaboli enako močno kot smrtne ljubljene osebe. Mnogi zato dobro vedo, kaj preživlja igralka Zvezdana Mlakar in z njo sočustvujejo. "Čedalje težje prenašam… »

Evropske volitve bodo imele močen notranjepolitični odmev

RTV Slovenija 10.05.2024
Epizodo podkasta Umetnost možnega smo posneli na dan Evrope, ko se je tudi uradno začela volilna kampanja za evropske volitve. Ali bodo tokratne volitve "zgodovinske"? Zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič – zelo podobno smo govorili tudi pred petimi… »

Pozor, Google vas lahko vrže na finto glede vinjete

Zurnal24 10.05.2024
Google vam bo pri iskanju spletne strani za prodajo vinjet najprej ponudil tisto, ki z Darsom nima nobene povezave in je dražja. Odločili smo se in poskusili kupiti vinjeto prek e-vignette/slovenia/. Spletni uporabnik z imenom Yayaa je na medmrežju… »

KOPRČANKI ZMANJKALO 36 STOTINK: Anja Osterman je ostala brez olimpijske kvote (FOTO, VIDEO)

Regional 10.05.2024
V Szegedu so se včeraj zaključile dodatne evropske olimpijske kvalifikacije v sprintu na mirnih vodah. Anja Osterman je ostala brez kvote, bila je tretja, olimpijska kvota se ji je izmuznila za vsega 36 stotink sekunde. Veselili sta se Ukrajinka in… »

Urša in Bine sta najboljša mlada voznika v Sloveniji

Zurnal24 10.05.2024
V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je zaključilo tekmovanje za najboljša mlado voznico in mladega voznika Slovenije 2024. V finalu izbora , ki je tokrat potekal že osmič, sta največ spretnosti pokazala 24-letna ekonomistka iz Loke pri Mengšu… »

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno kazal sredinca

Necenzurirano 10.05.2024
Bruseljski divjak se je v zadnjem obdobju opasal s serijo prometnih prekrškov, a so ga zdaj vendarle ujeli policisti. Bruseljskega fantoma, ki so ga zdaj razkrinkali, so v zadnjih tednih na severu Bruslja večkrat ujeli stacionarni radarji. Z motornim… »

Dvourna delavnica: odpravimo bolečine v križu in hrbtenici

Domžalec 10.05.2024
Dobrodošli na dvourno delavnico odprave bolečin v križu in hrbtenici. Delavnica je namenjena vsakomur, ki se sooča z bolečinami v hrbtu ali bolečinami, kakorkoli povezanih s hrbtenico. V dveh urah boste dobili veliko praktičnih in uporabnih… »

Fokus tokrat na filmih zadnjih let

Delo 10.05.2024
Prva in zadnja projekcija Tedna italijanskega filma sta stvaritvi uveljavljenih imen, vmes se bodo zvrstile tri premiere. V nadaljevanju preberite: Slovenska kinoteka in Italijanski inštitut za kulturo že sedmič pripravljata Teden italijanskega filma… »

Poglejte to norijo v Aleji!

Zurnal24 10.05.2024
Največji oboževalci so včeraj na Aleja Sky spoznali igralce serije Skrito v raju na POP TV, ki je navdušila gledalce vseh starosti. Na prvem "meet&greet" katere koli slovenske serije se je trlo ljudi, ki so se želeli z igralci rokovati, prejeti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem