Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Evropski zajtrk v Naklem

Gorenjski glas 10.05.2024
Župan Občine Naklo Ivan Meglič je pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament povabil na Evropski zajtrk in predstavil projekte, s katerimi je občina pridobila evropska sofinancerska sredstva. Apel župana Ivana Megliča vsem, ki bodo izvoljeni… »

Zakaj je Sava Dolinka rjave barve

Gorenjski glas 10.05.2024
Temni madež na Savi Dolinki med kampom Perun in jezom Hidroelektrarne Moste je posledica cvetenja alg in ne predstavlja grožnje za zdravje ljudi in živali, zagotavljajo pristojni. A okoljevarstveniki opozarjajo: Prihaja do izpustov v reko. Na… »

OPOZORILO PU KOPER: Opažena je bila medvedka z mladiči

Regional 10.05.2024
Koprski policisti so včeraj prejeli dve obvestili, da je bila na državni cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko pri Mali Pristavi opažena medvedka z mladiči. Čeprav je možnost srečanja z medvedko majhna, na koprski policijski upravi prebivalce… »

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Necenzurirano 10.05.2024
Objavljamo sporočila, ki dokazujejo, da je nekdanji direktor URI Soča Zvone Čadež zaposlenim in pogodbenim partnerjem naročal, naj mu pripravljajo seminarske naloge za njegov študij. Kaj vse je s tem narobe? Med službo delali seminarske naloge za… »

"Gre za orodje, da politično užaloščeni ljudje spet vstopijo v politično tekmo"

Zurnal24 10.05.2024
Komu bodo kradle glasove izvenparlamentarne stranke Vesna, Zeleni Slovenije, Desus in Resnica? Danes poteče rok za vložitev kandidatnih list za evropske volitve, ki bodo 9. maja. Z vstopom stranke Zeleni Slovenije, kjer bo nosilec odpadnik Svobode… »

Bliža se velika sprememba, preverite, če imate ta podatek na položnici

Zurnal24 10.05.2024
Gospodinjstva so na položnicah za elektriko ponovno dobila podatke o dogovorjenih obračunskih močeh za leto 2024. Od 1. julija bo namreč omrežnina za moč obračunana glede na te podatke. Če jih nimate, bo obračun omrežnine drugačen. Kljub… »

Serijski vlomilec po Sloveniji: Omamil jih je s sprejem, izpraznil preko 50 hiš

Zurnal24 10.05.2024
Serijski vlomilec Nicu Ovidiu Mogos iz Romunije bo ljubljansko sodišče po včerajšnjem pričanju kriminalista še težje prepričal o svoji nedolžnosti. Petintridesetletnega Romuna Nicuja Ovidiuja Mogosa niso zalotili pri vlomih, ki mu jih zdaj… »

Andrej Hauptman: Slovenska kolesarska šola je res vrhunska

RTV Slovenija 10.05.2024
"Tadej Pogačar noče, da bi se delale razlike med njim in ekipo. Kadar vpraša za eno stvar, bo vedno vprašal za vse kolesarje. Z njim je lahko delati, vsako stvar naredi maksimalno," najboljšega kolesarja na svetu opisuje športni direktor Andrej… »

Horoskop za petek, 10. maja

Necenzurirano 10.05.2024
Sonce je v biku, Luna je v dvojčkih. OVEN – Imate občutek, da lahko odločate sami, a ni tako. Pazite, še zlasti v ljubezni, kjer bi morali pokazati svoja čustva. Pri poslih se zavarujte, tudi finančno. BIK – Pridnost, vestnost in marljivost se… »

Od sončnih elektrarn do polnilnic in souporabe vozil

Delo 10.05.2024
Podjetja se vse bolj zavedajo pomena trajnosti, zelene energije in energetske samopreskrbe, za kar iščejo vedno nove rešitve. V Sloveniji je bila po podatkih spletnega portala za fotovoltaiko, to je portala PV, lani presežena magična meja 1 GW… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem