Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Jaz in moja smrt

Mladina 10.05.2024
Ko hudim nočem ne bodo več sledili dobri dnevi, če me bo trpljenje preplavilo, si želim pomoči pri končanju življenja. V zadnjih osmih letih toliko govorimo o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, da je prostor za mnoge že… »

Pošast hodi po Ameriki / Zakaj imajo študentje vedno prav

Mladina 10.05.2024
Mar ni ironično in groteskno, da protestiranje proti množičnim, genocidnim grobiščem, ki jih za sabo pušča izraelska vojska, velja za antisemitizem? Ko je ameriški predsednik Joe Biden študente in študentke, ki na univerzah množično in… »

Jedrski kralj

Mladina 10.05.2024
Pod vlado premiera, strokovnjaka za obnovljive vire energije, dobivamo jedrski vir. »Objekt JEK 2 bo prvih 30 ali 40 let deloval samo za vračanje kreditov za gradnjo,« je v torek na seji odbora za infrastrukturo opozoril Jure Vetršek iz zasavskega Eko… »

Za svobodno Palestino!

Mladina 10.05.2024
Kako je molk pripeljal do zasedbe Fakultete za družbene vede. V zadnjih tednih so protesti študentov, ki od svojih univerz zahtevajo, naj prekinejo stike z Izraelom in s to državo povezanimi podjetji ter jasno obsodijo genocid, ki ga Izrael izvaja nad… »

Komentar / V postelji z Evropo

Mladina 10.05.2024
(Kaj je ostalo od 9. maja?). Britanski kirurg palestinskih korenin Ghassan Abu Sitta je v Gazi preživel več kot 40 dni, kjer je pomagal pri zdravljenju ranjencev v bolnišnici Al Šifa. V soboto bi o svoji izkušnji moral govoriti v francoskem senatu, a… »

Usoda uličnega glasbenika ganila mnoge

Dnevnik 10.05.2024
Celjan Antonio Čemažar je s svojim petjem polepšal dan mnogim, ki so naleteli nanj sredi knežjega mesta ali pred tamkajšnjim trgovskim centrom, pa tudi drugod. Vse do lani, ko ga je prizadela možganska kap, po kateri si do danes ni opomogel. A… »

Uroš Urbanija / Slabe novice za politkomisarja

Mladina 10.05.2024
(Pravo)sodne zaušnice. Uroš Urbanija trenutno uravnotežuje slovenski medijski prostor kot odgovorni urednik informativnega programa Planet TV, nekoč Telekomove televizijske hiše, ki jo je potem vlada Janeza Janše prodala madžarskim medijskim… »

Slovenija proti kletkam / Prepovejte že baterijsko rejo

Mladina 10.05.2024
Nova kampanja »Slovenija proti kletkam« od vlade zahteva prepoved nevzdržnih razmer za svinje in kokoši nesnice. »Prosta reja«, »živali s pašnika«, »do živali prijazna reja« in podobno so oznake, ki jih lahko opazimo na produktih živalskega… »

Boj med hroščkom in traktorjem

Dnevnik 10.05.2024
Kako je že rekel župan Janković ob izbiri direktorja za Kino Šiška: »Mislite, da bi lahko bil nekdo potrjen proti moji volji?« Ne, nikakor ne mislimo, saj nam to iz dneva v dan dokazuje. Na volitve je v Ljubljani šlo manj kot 40 odstotkov… »

Ali lahko Mario Draghi še drugič reši Evropo?, 4.

Dnevnik 10.05.2024
Prebrala sem prispevek Andreja Cetinskega v Dnevniku dne 7. 5. 2024, v katerem odgovarja na moje odprto pismo (30. 4.), v katerem sem kritična do predloga Jožeta P. Damijana (v nadaljevanju: JPD), da bi Mario Draghi (v nadaljevanju: MD) postal novi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem