Slovenija arhiv novic 11.05.2024

Posnetek, ki razkrije vse: zdaj je jasno, kako je v Đokovića priletela steklenica

Zurnal24 11.05.2024
Posnetek, ki ga je v svet poslal organizator mastersa v Rimu, razkriva, da je šlo za nesrečo in nikakor ne za nameren napad na Đokovića. Včeraj zvečer so splet kot strela z jasnega preplavili posnetki Novaka Đokovića, ki je, potem ko je dobil… »

Uresničile so se napovedi, spektakularni prizori na nebu

Zurnal24 11.05.2024
Uresničile so se napovedi, Slovenci in ostali prebivalci na območju Republike Slovenije, smo lahko uživali v čudovitih nočnih razgledih. Strokovnjaki so včeraj napovedovali, da bo od včerajšnjega večernega mraka z vse večjo verjetnostjo pa proti… »

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in razdaja plačo

Necenzurirano 11.05.2024
Varnostnika, lično pospravljena v temen kot v pritličju graške mestne hiše, sta prejkone okrasna elementa – vsakega, ki mimo njiju zavije na stopnišče, prijazno pozdravita, nikogar ne ustavita, nikogar ne vprašata, hej, bratec, kam pa kam? In… »

STE GA VIDELI?: Nad Slovenijo najsvetlejši severni sij v zadnjih 20 letih

Regional 11.05.2024
Nebo nad Slovenijo je razsvetlil severni sij, ki ga lahko vidimo zgolj ob močnejših geomagnetnih dogodkih. Po napovedih ga bo možno videti tudi v noči na nedeljo, čeprav bo manj intenziven. Po prvih ocenah gre za najsvetlejši severni sij v Sloveniji… »

Horoskop za soboto, 11. maja

Necenzurirano 11.05.2024
Sonce je v biku, Luna je v dvojčkih, ob 5.13 preide v raka. OVEN – Prisluhnite in zaupajte svojemu šestemu čutu. Zagotovo se vam ni treba razburjali za vsako malenkost, saj se zadeve urejajo tako, kot vam ustreza. BIK – Tudi če vas bo priganjalo… »

Stanovanja niso samo socialno, ampak tudi pomembno politično vprašanje

Delo 11.05.2024
Rast cen nepremičnin je v Sloveniji višja od povprečja v Evropski uniji in v vseh sosednjih državah, razen na Madžarskem. V nadaljevanju preberite: Približno leta 2015 so se začeli v zavetišču za brezdomce, kjer so v preteklosti poskrbeli… »

Struga Homške mlinščice se polni

Domžalec 11.05.2024
V Homcu na odvzemu Mlinščice in pri Induplati v Jaršah so se zaključila sanacijska dela, tako da se voda vrača v strugo in bo v prihodnjih dneh struga napolnjena, so sporočili na domžalski Občini. Na terenu je bilo v strugi opaženega veliko… »

Tadeja moramo prepričati, da z napadom počaka na zadnji klanec

Delo 11.05.2024
Športni direktor pri ekipi UAE Fabio Baldato slovenskega kolesarskega asa vodi skozi pasti Gira. V nadaljevanju preberite: Športni direktorji, ki spremljajo in vodijo svetovno kolesarsko številko ena Tadeja Pogačarja, se z njim lahko veselijo… »

"Nisem vedla, a je že skos tko razmišljal al je pač postal naci."

RTV Slovenija 11.05.2024
Posebna raziskovalca Eva in Luka, ki ju interpretirata igralca Manca Dorrer in Domen Valič, v peti sezoni podkasta Evolucija užitka še naprej z resničnimi in izmišljenimi zgodbami ter s pomočjo strokovnjakov raziskujeta človeško seksualnost. V… »

"Iskreno pisanje izvira samo iz jeze"

RTV Slovenija 11.05.2024
Mlada črnogorska avtorica Tijana Rakočević je tudi aktivistka za pravice žensk in spolnih manjšin v Črni gori. Patriarhalne družbe ne vznemirja samo njena odkritost, ampak tudi dejstvo, da piše v črnogorskem jeziku. "Uporaba črnogorščine je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem