Slovenija arhiv novic 11.05.2024

Nove ruske jedrske grožnje zahtevajo preudaren odgovor

Delo 11.05.2024
Napačno bi bilo, če bi izjave in dejanja Rusije popolnoma ignorirali, opozarjajo strokovnjaki. V nadaljevanju preberite: Rusija se je ta teden znova zatekla k jedrskim grožnjam, preizkušeni taktiki, s katero vse od februarja 2022 poskuša odvrniti… »

Ko je Fajonova obiskala mejni prehod, je močno počilo ...

Zurnal24 11.05.2024
Med obiskom zunanje ministrice Tanje Fajon na egiptovski strani mejnega prehoda Rafa z Gazo je odjeknila ekplozija. "Razmere so grozljive ob dejstvu, da je mejni prehod že štiri dni zaradi izraelske vojaške operacije zaprt. Tovornjaki praktično… »

Slovenjgraški brezdomec biva v neživljenjskih razmerah, odzvala se je občina

Necenzurirano 11.05.2024
Iz Mestne občine Slovenj Gradec so se danes odzvali na vrvež na družabnih omrežjih, kjer je za zgražanje javnosti poskrbel posnetek slovenjgraškega nesrečnika, ki biva v neživljenjskih pogojih. Kot poroča koroški portal Koroška čveka, je… »

Hrvaški cunami nakupov podjetij v Sloveniji

Delo 11.05.2024
Pri prodaji in nakupu podjetja imata interes kupec in prodajalec, ki se na neki točki srečata. V nadaljevanju preberite: Ta teden sta bili potrjeni dve transakciji oziroma nakupa hrvaških podjetij v Sloveniji, tretja se napoveduje. Najprej je družba… »

Jorge Martin je bil najhitrejši v španskem trojčku

Delo 11.05.2024
Vodilni v svetovnem prvenstvu v elitnem razredu motoGP je zmagovalec sprinterske dirke pred VN Francije, drugi je bil Marc Marquez, tretji pa Maverick Vinales. Španski motociklist in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v elitnem razredu… »

Andreja Leški izgubila šele v finalu turnirja za grand slam v Astani

Delo 11.05.2024
Vrhunska slovenska judoistka je na tekmovanju v glavnem mestu Kazahstana zablestela s srebrno kolajno. Le dva tedna po uspehu na evropskem prvenstvu v Zagrebu, kjer si je v kategoriji do 63 kilogramov izbojevala bronasto kolajno, se je vrhunska slovenska… »

Obisk Dončića na drugem domu je zabava za premožne izbrance

Delo 11.05.2024
American Airlines Center, domovanje Dallas Mavericks in Stars, po prenovi ponuja moderno zabavo, a tudi drago pivo in še dražje vstopnice. V nadaljevanju preberite: Košarkarji Dallasa se po pomembni gostujoči zmagi v Oklahomi in izenačenju v seriji… »

Predsednica Pirc Musar in guverner Vasle za vključitev digitalne pismenosti v šolski kurikulum

Dnevnik 11.05.2024
Digitalna pismenost naj postane del rednih izobraževalnih programov v osnovnih in srednjih šolah, sta ob zaključku projekta Mojstri digitalne pismenosti pozvala predsednica republike Nataša Pirc Musar in guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle. Ob… »

#reportaža Migranti v Trstu: Silos iz nočne more

Dnevnik 11.05.2024
»Ostal bom le nekaj tednov,« so besede, ki jih v starem zapuščenem silosu ob železniški postaji v Trstu, kjer vsak mesec prenoči približno 200 migrantov, najpogosteje slišimo. Kljub temu da je stavba močno dotrajana in nevarna, mnogim ponuja… »

Bergerjeva predstava Levitan – primer Vitomil Zupan zaživi tudi v portoroškem Monfortu

RTV Slovenija 11.05.2024
Vitomil Zupan je bil politični zapornik z najdaljšim stažem v Sloveniji v obdobju socialistične Jugoslavije. Po izpustu iz zapora se ni želel vrniti na položaj, na katerem bi bil del sistema, ampak je do smrti delal kot svobodni umetnik. Na podlagi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem