Slovenija arhiv novic 11.05.2024

Romantični gradovi, čudovita narava, dobra hrana in vino – to je Slavonija, vaša naslednja top destinacija

Dnevnik 11.05.2024
Slavonija ni le neskončna zlata ravnina, ki jo prečkajo številne vinske ceste. Poleg ravnic so v Slavoniji številne naravne znamenitosti, gozdnati in hriboviti predeli, ki privabljajo ljubitelje aktivnega dopusta, muzeji, ki govorijo o bogati… »

Jeseničani bodo brez mestnega avtobusa

Dnevnik 11.05.2024
Jeseničane je presenetila neprijetna novica, da bodo s prvim julijem ostali brez mestnega avtobusnega prevoza. Na razpis za podelitev koncesije se ni namreč prijavil noben ponudnik, na občini pa medtem mirijo, da bo skozi mesto še vedno vozil… »

Dve ponudbi za opremljanje kopališča Ilirija, 2.

Dnevnik 11.05.2024
Požig novogradnje bazena Ilirija je primer, ki se pojavlja povsod. Del ljudi zna kreirati, delati nove stvari, del pa tega ne zna, ni sposoben, se mu ne da in zato želi delo, trud, znanje tej prvi skupini uničiti. To je, lepo povedano, konservativni… »

Sočutni

Dnevnik 11.05.2024
‘Škoda za štirico pri slovenščini. Še malo bolj se boš morala potruditi, če želiš na gimnazijo.« »Zadovoljen sem z rastjo našega prihodka, toda da bi izpolnili zadani načrt, v zadnjem četrtletju pričakujem od vas še dodatno ustvarjalnost… »

Francozi prevzemajo pomursko podjetje z bioplinarnami

Dnevnik 11.05.2024
Biotera, ki je v lasti francoske multinacionalke Veolia, bo v podjetju Panvita Ekoteh, v lasti murskosoboške kmetijsko-živilske skupine Panvita, predvidoma pridobila več kot tričetrtinski lastniški delež. Za zaključek dogovorjene kupčije mora… »

Prevzemi: V hrvaške roke še eno veliko prehrambno podjetje

Dnevnik 11.05.2024
Mesna industrija Braća Pivac se zanima za nakup Celjskih mesnin, v katerih je največji lastnik Izidor Krivec. Kot prevzemna tarča so Celjske mesnine zanimive tudi za Pik Vrbovec v lasti Fortenove. Po Drogi Kolinski, ki jo je prevzela skupina Atlantic… »

Vstop v EU se je le splačal

Dnevnik 11.05.2024
Pozorni obiskovalci Nove Gorice, kjer je slovenska država v četrtek zvečer slovesno zaznamovala 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo, so med drugim opazili tudi tale reklamni plakat (na fotografiji) Modnega doma Nova Gorica, kjer so na dan… »

Pridobivajo pomen in izgubljajo vrednost

Dnevnik 11.05.2024
Turistični vodniki za svoje delo potrebujejo lokalno ali nacionalno licenco, ki je pogoj za opravljanje dejavnosti. V Ljubljani je trenutno aktiven 301 lokalni vodnik, a ti ne morejo izvajati vodenj po sosednjih občinah. Za nadzor nad vodenji je… »

Nepreslišano: Boštjan Nedoh, filozof

Dnevnik 11.05.2024
Politika bi se morala biti sposobna spremeniti tako, da stranke in politiki ne bi prispevali k temu, da ljudje razumejo politiko kot nekaj odvratnega, pač pa kot nekaj, s čimer se lahko identificirajo. Morda imam še zmeraj nekoliko romantično… »

Zaradi parkirišča zavrela kri

Dnevnik 11.05.2024
Obramba se je pritožila na pogojno kazen, na katero je bil obsojen Marko Kuhar, ki je med prepirom zaradi napačno parkiranega avta v Ljubljani odrinil starejšega moškega, ki je padel po tleh in si hudo poškodoval glavo. »Ta sodba je sramotna,« je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem