Slovenija arhiv novic 11.05.2024

Prometna strategija v Občini Mengeš

Domžalec 11.05.2024
Občina Mengeš je s prenovo Slovenske ceste že naredila pomemben korak k razvoju trajnostne mobilnosti. Središču je s tem dala novo privlačno podobo, poleg tega pa poskrbela za umiritev prometa ter zagotavljanje večje varnosti pešcem in kolesarjem… »

Benjamin Šeško zadel še šestič zapored

Delo 11.05.2024
Slovenski zvezdnik je v 33. krogu nemškega nogometnega prvenstva preprečil poraz Leipziga s 13. ligaškim golom v sezoni. Šesti gol v zadnjih šestih tekmah. Sloviti Zlatan Ibrahimović si mane roke. Benjamin Šeško, izbranec prvega moža za igralske… »

Cesária Évora

RTV Slovenija 11.05.2024
Nov intimen dokumentarni film, z doslej še nevidenimi posnetki in vpogledi v pevkino življenje. Film spremlja boje in uspeh bosonoge dive. Njen glas jo je iz revščine popeljal med zvezde, a njene edine sanje so bile, da bi bila svobodna. Cesária… »

Šeško še šestič zapored v polno, tokrat bomba za izenačenje

Zurnal24 11.05.2024
Slovenski reprezentančni napadalec se je ponovno vpisal med strelce. Čeprav je tokrat zaradi slabšega počutja med tednom tekmo proti Werderju začel na klopi, se je Benjamin Šeško še na šesti zaporedni tekmi v Bundesligi vpisal med strelce… »

Preiskujejo tatvino žlebov z mrliških vežic

Gorenjski glas 11.05.2024
Kranj – Kranjske policiste so v torek zjutraj obvestili o tatvini žlebov z mrliških vežic. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.… »

V bran ljubljanskemu botaničnemu vrtu

Delo 11.05.2024
Načrtovani poseg zaradi posodobitve dolenjske železnice bi močno posegel v ta kulturni spomenik državnega pomena. Preko peticije, ki jo je sprožila uprava Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani na čelu s prvopodpisanim direktorjem dr. Jožetom… »

NAJBOLJ ZNANA POLKA NA SVETU: Legendarna "Na Golici" praznuje 70 let

Regional 11.05.2024
S praznovanjem niza jubilejev se na Golici začenja mesec narcis, obenem pa obeležitev 70-letnice največkrat predvajane instrumentalne skladbe na svetu, legendarne Avsenikove polke Na Golici. Danes so jo ob 12. uri zaigrale godbe širom po Sloveniji. S… »

"Zakaj je pomembno, kaj nam sporočajo umetniki mlajše generacije? Ker postavijo ogledalo nam samim."

RTV Slovenija 11.05.2024
V Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov tudi letos predstavljajo vpogled v aktualno vizualno produkcijo mlajše generacije. Gre za raznolik nabor umetniških del, likovnih izrazov in konceptov, med temi pa preseneti precejšnja prisotnost… »

Preverjali bodo pogodbe o zaposlitvi

Gorenjski glas 11.05.2024
Kranj – V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije bodo med 14. in 16. majem šesto leto zapored pripravili dneve odprtih vrat. Letos bodo osrednjo pozornost namenili pregledovanju pogodb o zaposlitvi. »Posebno bomo pozorni na to, ali pogodba vsebuje vse… »

Vajeni so jasnih misli in besed

Gorenjski glas 11.05.2024
V gledališču Loški oder je minuli torek potekal pogovorni večer z naslovom Demos, družba, domovina, na katerem so zbrani z zanimanjem prisluhnili tudi Poslanici novim rodovom, gostje pa so priznali, da v Škofjo Loko vedno radi prihajajo poslušat… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem