Slovenija arhiv novic 12.05.2024

NA DRAŽBI TUDI DARILO FIDEL CASTRA: Na prodaj dragocenosti filmske dive Gine Lollobrigida

Regional 12.05.2024
Konec maja bodo na dražbi v Genovi dragocenosti ene največjih div italijanskega filma Gine Lollobrigida, ki je veljala tudi za najlepšo žensko na svetu. Kupci se bodo potegovali za pohištvo, umetnine, nakit in spominke, med katerimi je tudi ura, ki… »

Nedeljski dnevnik: Dušanu Hauptmanu se je svet porušil, zdaj ga spet sestavlja

Dnevnik 12.05.2024
S slovensko košarkarsko legendo Dušanom Hauptmanom smo pokramljali o aktualnih temah, njegovi karieri in hudi bolezni, s katero bije bitko. Namesto da bi sedem let po osvojitvi naslova evropskih košarkarskih prvakov želi sadove tega uspeha, za nekaj… »

V laboratoriju nikoli nisem čutila, kar na vrhu gore čutim ob sončnem vzhodu

Delo 12.05.2024
Rea Kolbl, znanstvenica in ena najboljših vzdržljivostnih športnic na svetu, o iskanju popolnosti, obsesijah in izjemni moči. V nadaljevanju preberite: V Cortini d'Ampezzo je bil poletno topel aprilski večer. Po promenadi mesta, ki bo leta 2026… »

Ne bo evrovizije na Poljudu

Dnevnik 12.05.2024
Tudi ljubljanski poročevalec sem evrovizijski derbi prebil med Hrvati. Ki so se zataknili v lokalu v središču Ljubljane poleg trgovine z latino oziroma »mafia wife« robo, ki ji poslovodi Angelo, Argentinec s profesionalno klovnovsko noto oziroma… »

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

Necenzurirano 12.05.2024
Boštjan Močnik je karierni vojak. Od prvega delovnega dne služi domovini. V skoraj tridesetletja dolgi karieri je napredoval od poveljnika voda, do poveljnika vseh oboroženih sil Slovenske vojske. Brigadir Močnik je tisti, ki se mora namesto vsega… »

Nomadsko življenje le še kot turistična atrakcija

Delo 12.05.2024
Notranja Mongolija je avtonomna regija na severu Kitajske. Tukaj živi več mongolskega prebivalstva, kot je prebivalcev Mongolije. V nadaljevanju preberite: Notranja Mongolija je avtonomna regija na severu Kitajske. Tukaj živi približno pet milijonov… »

Fizični napadi na politike znova del vsakdanjika

Delo 12.05.2024
Nasilje nad politiki se je v zadnjih petih letih podvojilo. Država je bila že večkrat v vrtincu politično motiviranih napadov. V nadaljevanju preberite: Se v Nemčiji ponavlja zgodovina in se vrača obdobje weimarske republike, ko so se po ulicah… »

Neprecenljivi doprinos medicinskih sester

Domžalec 12.05.2024
Ob svetovnem dnevu medicinskih sester, ki ga praznujemo 12. maja, je prav, da se ozremo na vlogo, ki jo imajo medicinske sestre v našem zdravstvenem sistemu. So srce in duša vsake zdravstvene ustanove, saj ne le da skrbijo za pacientovo fizično… »

Ob usodnem da miren, ob črnem pasu v solzah

Delo 12.05.2024
Maja Drnovšek Povšnar in Domen Drnovšek sta takoj začutila, da ju druži strast do davljenja in vzvodov na vse sklepe. Strast do jiu-jitsuja. V nadaljevanju preberite: Spoznala sta se na treningu jiu-jitsuja v Litiji, se v isti dvorani zaročila… »

TV namigi: 12 dečkov v jami, bosonoga diva in boj v Švici

Delo 12.05.2024
Oskarjevec Ron Howard je posnel film o morda največji reševalni misiji našega časa, o reševanju tajskih dečkov, ujetih v jami. Tu je še portret Cesárie Évore. Nedelja, 12. maja Trinajst življenj (Premiera): HBO ob 20.00 Vikendova ocena: 4 (od 5)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem