Slovenija arhiv novic 12.05.2024

Po spodrsljaju Rijeke Dinamo potrdil sedmi zaporedni naslov

Delo 12.05.2024
V 34. krogu hrvaškega nogometnega prvenstva je zagrebški klub premagal Osijek, dolgo časa vodilna Rijeka pa je izgubila v Varaždinu. Nogometaši zagrebškega Dinama so znova hrvaški nogometni prvaki. Po zmagi nad Osijekom z 1:0 in porazu Rijeke z 1:3… »

Babištvo jo plemeniti

Gorenjski glas 12.05.2024
V svetu porodnih sob, polnem srečnih in nepredvidljivih trenutkov, se vsak dan rojevajo nove zgodbe. Pomembno vlogo v teh zgodbah igrajo babice, ki so pri porodih nepogrešljive. Kot je povedala Helena Stare, v javnosti večkrat velja zmotno… »

Kamor gre še cesar peš

Gorenjski glas 12.05.2024
Redkokdaj se zgodi, da na vratih, za katera gre še cesar peš, vidimo slovensko označbo. Ali so na straniščnih vratih klasične mednarodne oznake ali pa sta narisani moška oziroma ženska silhueta, običajno z dodano oznako WC. V prostorih kranjskega… »

Ključno je izobraževanje

Gorenjski glas 12.05.2024
Na prvi torek v maju zaznamujemo svetovni dan astme, ene izmed najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, ki vsakoletno prizadene približno 260 milijonov ljudi po vsem svetu. Letošnje geslo Opolnomočimo se z izobraževanjem o astmi poudarja… »

O energetski samooskrbi

Gorenjski glas 12.05.2024
Kranjskogorska županja Henrika Zupan je gostila nedavno koordinacijo županov Zgornje Gorenjske. Tokrat so se največ pogovarjali o energetski samooskrbi lokalnih skupnosti, predvsem na temo skupnih prijav občin na javne razpise, kjer so se povezali z… »

Jesenice brez mestnega prometa

Gorenjski glas 12.05.2024
Ker se na javni razpis za koncesijo za opravljanje avtobusne dejavnosti ni nihče prijavil, bodo mestni avtobusi v jeseniški občini vozili le še do 30. junija. »Bodo starejši za v trgovino morali najeti taksi?« se je vprašal Stevo Ščavničar… »

Varno s psom v hribe

Gorenjski glas 12.05.2024
Psi so vse pogosteje del družine in njene člane spremljajo tudi na izletih in počitnicah. Med drugim jih lastniki s seboj vzamejo v hribe in gore. Pri tovrstnih preizkušnjah je potrebna velika mera odgovornosti. Lani so gorski reševalci sodelovali v… »

Koncert ob jubileju dua Claripiano

Gorenjski glas 12.05.2024
Kranj – Koncertna dvorana Glasbene šole Kranj na Cankarjevi ulici 2 v Kranju ob pomanjkanju večje dvorane postaja pravo koncertno prizorišče v mestu. V zadnjem času so v njej pripravili več koncertnih dogodkov za ljubitelje klasične glasbe. Eden… »

Nikar ne kupujte gum tako kot naši policisti

Zurnal24 12.05.2024
Policisti se zaradi kupljenih pnevmatik bojijo za svoje zdravje pri opravljanju nalog na nujni vožnji. Vodstvo policije odgovarja, da je z izbiro pnevmatik za najhitrejša in najbolj zahtevna policijska vozila vse v redu. S prakso "okrogla, črna in z… »

"Psi niso več sposobni dohajati tega tempa"

Zurnal24 12.05.2024
Veterinarka pravi takšnim psom "psi pod stresom", saj je to najširši pomen, ki zajema pse z različnimi čustvenimi stanji, vsem pa je skupno "pretiravanje". S strokovnjakinjami iz pasjega sveta smo govorili o tem, ali "živčni" psi res obstajajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem