Mladi kuharji projekta »Kuhnapato« in SPAR vedo, kako zavreči manj hrane

Dnevnik 13.05.2024

Ali ste vedeli, da Slovenci vsako leto zavržemo več tisoč ton hrane, ki je še vedno užitna? 24. aprila smo v Sloveniji že četrtič obeležili dan brez zavržene hrane.

Osnovnošolci projekta »Kuhnapato« so ob tej priložnosti s svojim zgledom in izvirnimi recepti pokazali, kako bolj smotrno uporabiti živila. SPAR Slovenija, ki jih pri tem podpira že osmo leto, pa je v pomoč pri bolj premišljeni pripravi obrokov, ki se začne že v trgovini, izdal priročen Sparov vodnik za trajnostno nakupovanje. Mladi kuharji oživljajo skoraj pozabljene jedi naših babic Kako kuhati in jesti kakovostno, sezonsko, lokalno ter s čim manj zavržene hrane?

Slovenija »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem