Slovenija

Svet SDS-a spremenil statut stranke, a Logar, Irgl in Kaloh ostajajo člani stranke

RTV Slovenija pred dvema urama
Svet SDS-a je spremenil statut stranke tako, da lahko s seznama članov črta vsakogar, ki zavrne podpis zaveze, da bo v okviru poslanske oziroma svetniške skupine deloval do konca mandata. A določba velja za naprej in ne za nazaj. Predsednik sveta… »

Na Paradi ponosa pozivi k vključujoči in strpni družbi

RTV Slovenija pred tremi urami
S povorko po ljubljanskih ulicah se je končal festival Parada ponosa, ki je letos potekal pod geslom Pogled nazaj, korak naprej. Govorci so poudarili dosedanji boj za enakopravnost ter pozvali k vključujoči in strpni družbi. Povorke se je po podatkih… »

Tako se nas bodo lotili Danci, tu so največje nevarnosti

Zurnal24 pred 4 urami
Reprezentanci Slovenije in Danske se dobro poznata, tako da nas čaka zanimiv taktičen boj. Izbrani vrsti Slovenije in Danske sta se srečali v okviru kvalifikacij za Euro 2024, v Ljubljani se je končalo z neodločenim izidom (1:1), v Københavnu z… »

#fotogalerija Ljubljana: Parada ponosa o dosedanjem in prihodnjem boju za enakopravnost

Dnevnik pred 4 urami
Na festivalu parada ponosa, ki se je zaključil s paradno povorko, so izpostavili dosedanji boj za enakopravnost ter pozvali k vključujoči in strpni družbi. Parada ponosa je letos potekala pod geslom Pogled nazaj, korak naprej, z njo pa je skupnost… »

Norveški as besno udaril po sodnikih dirke po Sloveniji: "Ne poznajo pravil!"

Zurnal24 pred 4 urami
Norveški kolesar si je po kontroverzni diskvalifikaciji z dirke po Sloveniji dal duška na socialnih omrežjih. Tretjo etapo dirke po Sloveniji s startom v Ljubljani in s ciljem v Novi Gorici si bomo zapomnili predvsem po spektakularni zmagi Giovannija… »

Kek pred Dansko: "Favoriti so za to, da se jih premaga"

RTV Slovenija pred 4 urami
Slovenski tabor s spoštljivimi besedami govori o Danski, ki je nesporen favorit medsebojnega obračunu v Stuttgartu, a za pozitiven izid bo treba presenetiti Dance, ki razmišljajo zgolj o treh točkah za začetek Eura 2024. "Agresivnost, tek, igra v obe… »

Nose: Bilbao bo še napadel, a je Aleotti sposoben ubraniti majico

RTV Slovenija pred 4 urami
Tudi pred zadnjo etapo 30. Dirke po Sloveniji še ne vemo, kdo si bo privozil skupno zmago. Na kraljevski četrti etapi je bil najhitrejši Pello Bilbao, ki sta ga zadnja gosta podkasta Tour 202 razglasila za favorita letošnje izvedbe. Čeprav je bil… »

Kek je v Stuttgartu že poskrbel za nogometno senzacijo

Dnevnik pred 5 urami
Slovenska nogometna reprezentanca je končala priprave na prvo tekmo z Dansko v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu, kjer je Matjaž Kek spisal enega največjih uspehov v svoji trenerski karieri. Leta 2013 je z Rijeko premagal nemškega velikana Stuttgart… »

Za jezik in za šole gre

Gorenjski glas pred 6 urami
Slovenski praznik dan državnosti bodo počastili tudi na Koroškem. Generalni konzul Republike Slovenije v Celovcu dr. Anton Novak tudi letos vabi na praznični sprejem, ki bo v torek, 18. junija, ob 18. uri v Deželnem arhivu v Celovcu. Kjerkoli teče… »

V Pariz tudi veslač Isak Žvegelj

Gorenjski glas pred 6 urami
Bled – Na veslaški zvezi Slovenije so potrdili, da bo v Parizu poleti v enojcu nastopil 23-letni Isak Žvegelj. Letos je pod taktirko Miloša Janše naredil velik kakovostni preskok in se prebil skozi slovenske, evropske in svetovne kvalifikacije za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem