Slovenija

Bitka za döner

Dnevnik pred eno uro
Turčija je aprila na evropsko komisijo poslala zahtevo za zaščito döner kebaba kot zajamčene tradicionalne posebnosti, tako da bi v evropski skupnosti jed lahko pripravljali le po točno določenih pravilih. Toda na turško zahtevo se je včeraj… »

Zaposleni na Darsu še brez višjih plač

Dnevnik pred eno uro
Zaposleni na Darsu julija niso dočakali višjih plač. Potem ko je eden od treh reprezentativnih sindikatov v podjetju zavrnil plačni predlog uprave, ta ni začel veljati. Sestanki na to temo se nadaljujejo. Iz sindikalnih vrst je slišati, da jih… »

Slovenija je male bolnike pustila na cedilu

Dnevnik pred eno uro
Starši, ki v javnem zdravstvu zaman iščejo pravočasno pomoč za svoje otroke, so obupani. Za obravnave, na katere bi sicer čakali daleč predolgo, plačujejo iz žepa, včasih tudi s pomočjo kreditov, nekateri pa pomoč iščejo tudi zunaj države… »

Odziv na objavo Združenja javnih zavodov

Dnevnik pred eno uro
Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS) je z zanimanjem prebralo dopis Združenja javnih zdravstvenih zavodov (v nadaljevanju Združenje) glede opozorila o neenakostih med javnimi zdravstvenimi zavodi in… »

33. olimpijske igre odprte, ogenj prižgala nekdanja prvaka

Zurnal24 pred eno uro
V Parizu, ki olimpijske igre gosti tretjič, so se tokrat odločili za prav posebno otvoritveno slovesnost. Francoski predsednik Emmanuel Macron je nocoj v Parizu razglasil začetek olimpijskih iger. Pred tem se je ob pojemajoči večerni svetlobi odvila… »

Tomaž Vesel: Evropski komisar je del panela vseh komisarjev. Hočem slišati prioritete države.

RTV Slovenija pred eno uro
V Odmeve je prišel Tomaž Vesel, ki je bil danes potrjen za kandidaturo za mesto evropskega komisarja. Z njim se je o kandidaturi in političnem parketu pogovarjala Tanja Starič. Vemo, da je Ursula von der Leyen predlagala, da države pošiljajo dve… »

Zormanu na predvečer uvodne olimpijske tekme preglavice povzroča poškodba Gabra

Dnevnik pred dvema urama
Selektor slovenskih rokometašev Uroš Zorman pred olimpijskim uvodom v Parizu pripravlja zadnje načrte za tekmece iz Španije, s katerimi se bo Slovenija pomerila v soboto ob 9. uri. Preglavice mu povzroča poškodba z današnjega treninga, na katerem… »

Foto: Slovenski olimpijci v neusmiljenem vremenu zapluli po Seni

Necenzurirano pred eno uro
Z nocojšnjo slovesnostjo v francoski prestolnici so se uradno začele 33. poletne olimpijske igre. Med približno 10.500 športniki, ki se bodo v prihodnjih dveh tednih borili za medalje v 329 disciplinah, jih je 90 iz Slovenije, med njimi pa tudi nekaj… »

Tratnik upa na dober dan, Bujak na deseterico, Penko brani svoj izbor

RTV Slovenija pred eno uro
Prva olimpijska sobota prinaša kolesarsko uro resnice. Lahko utrujeni Jan Tratnik po dvojčku Giro-Tour konča med petnajsterico in ali bo Eugenia Bujak z deseterico na njej pisani progi pomirila strasti okoli ženskega kolesarstva? Novodobna kolesarska… »

Poraba elektrike v polletju manjša za tri odstotke

Dnevnik pred dvema urama
Poraba električne energije v Sloveniji je bila v prvem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani manjša za 3,3 odstotka, so izračunali pri Elesu. Samo v juniju je bila medletno manjša za 2,5 odstotka. Pri porabi gospodinjstev je vse pomembnejši… »

Novice dneva »

KFC v prostoru brez uporabnega dovoljenja

Dnevnik pred eno uroše 1 povezana

Delovali so kot tank

Dnevnik pred 31 minutami

Bitka za döner

Dnevnik pred eno uro
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem