Slovenija

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Necenzurirano pred 59 minutami
Kdo so osumljenci v preiskavi zlorab urada za preprečevanje pranja denarja v politične namene? In kam se je preselil njegov nekdanji direktor? Kaj je zadeva Telemach Kaj je skupno vsem Žugljevim tarčam Vohljal za Vučićevimi nasprotniki, zdaj živi v… »

K nam prihaja povsem nova znamka, poglejte to vozilo!

Zurnal24 pred 11 minutami
V Slovenijo prihaja povsem nova znamka električnih gospodarskih vozil, pri katerih je poudarek na izključno zelenih virih energije pogona. Skupina AutoWallis, ki jo pri nas med drugim poznamo kot trgovca vozil znamke BMW, je postal uvoznik električnih… »

To je novi dres, s katerim bodo Slovenci igrali na Euru

Zurnal24 pred 11 minutami
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je predstavila nove drese za prihajajoče veliko tekmovanje v Nemčiji. Nogometna zveza Slovenije je danes predstavila nov dres slovenske moške reprezentance, s katerim bo ta nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu v… »

Kate Wagner: Najbrž sem bolj srečna v Sloveniji kot pa v ZDA

RTV Slovenija pred 23 minutami
"Del vzroka, da sem se začela učiti slovenščino, je bila želja razumeti kolesarje," o svoji fascinaciji nad slovenskim kolesarstvom razmišlja novinarka Kate Wagner. Zanimanje je preskočilo tudi na knjige in srednjeveške gradove. V podkastu… »

Ameriški veto na polnopravno članstvo Palestincev v OZN

Delo pred eno uro
Žbogar: Izstrelki in brezpilotna letala ne bodo naslovili korenin krize - Poročila o eksplozijah v bližini iranskega jedrskega programa v Isfahanu. ZDA so z vetom v varnostnem svetu preprečile polno članstvo Palestine v Združenih narodih. Po mnenju… »

»Lahko govorimo o miru, vendar je težko najti mir sredi genocida«

Mladina pred 6 urami
Samar Zughool, politologinja. Mag. Samar Zughool je rojena v Amanu, v glavnem mestu Jordanije, živi pa v Sloveniji. Je politologinja, vodja medkulturnih usposabljanj in raziskovalka. Že v Jordaniji je s pomočjo improviziranega gledališča in plesa… »

Dobri ruski vohuni

Mladina pred 6 urami
Vodka in drage ure naših slovanskih bratov ali kako deluje ruska propaganda v Sloveniji. Ruska obveščevalna aktivnost in propaganda sta v Sloveniji od jeseni »na polnih obratih«, nam je povedal eden od članov našega obveščevalnega aparata, ki… »

TV komentar / Črno-rdeča koalicija

Mladina pred 6 urami
Ko je narobe, da država poskuša priti do svojih milijonov. Cela Slovenija ve, kaj je T-2. To je tisto podjetje, ki je potopilo cerkvene Zvonove. In ki je s cerkvenimi Zvonovi prispevalo k temu, da se je v finančni krizi potopila še NLB, ki je T-2… »

Kadrovska ujma na kmetijskem ministrstvu

Dnevnik pred 6 urami
Več virov nam je potrdilo, da se namerava Blaž Germšek, državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, že po slabih šestih mesecih na lastno željo posloviti od te funkcije in se vrniti na Kmetijski inštitut Slovenije… »

Ko Palestine več ne bo …

Dnevnik pred 6 urami
Španski premier Pedro Sanchez je – mimo vseh vljudnih diplomatskih besed, javno izrečenih o podobnosti pogledov s slovenskim gostiteljem – v torek iz Ljubljane odpotoval praznih rok in še bolj praznih obljub. To ugotavlja španski tisk, ki… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem