Slovenija arhiv novic 13.05.2024

Serija dogodkov Svobodna Palestina se ob knjigah posveča še arhitekturi, fotografiji in filmu

RTV Slovenija 13.05.2024
Začenja se serija dogodkov z naslovom Svobodna Palestina, v okviru katere bo do sobote na različnih lokacijah po Ljubljani več pogovorov in predavanj, dve filmski projekciji in odprtji razstav ter bralna uprizoritev. Serijo dogodkov organizirata… »

Počitniško varstvo

Delo 13.05.2024
Subvencionirana in zato znatno cenejša počitniška varstva so ekspresno zasedena, zlasti v mestih, kjer ni blizu toliko babic in dedkov. Medtem ko učence čaka še kar nekaj tednov ocenjevanja, starši mrzlično iščejo, kje bodo otroci preživeli… »

Dresi s čipi in telemark, vreden tri točke

RTV Slovenija 13.05.2024
Tekmovanje v smučarskih skokih bo v prihodnji sezoni doživelo dve večji spremembi: dresi bodo opremljeni s senzorji, novost pa bo tudi v točkovanju, saj bo doskok v telemark več vreden kot do zdaj. Na zasedanju mednarodnega komiteja smučarskih… »

V skakalnih kombinezonih v novi sezoni računalniški čipi oziroma senzorji

Delo 13.05.2024
Na srečanjih podkomitejev za smučarske skoke v Pragi sredi aprila in komiteja za smučarske skoke v Portorožu so začrtali smer za prihodnost smučarskih skokov. Finale sezone v Planici je za smučarske skakalce pomenil konec tekmovalne sezone, ne pa… »

Denver in Indiana izenačila na 2:2

Dnevnik 13.05.2024
Košarkarji Indiana Pacers so v drugem krogu končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA sinoči premagali New York Knicks s 121:89 in serijo na štiri zmage izenačili na 2:2. Enako so so na zahodu storili Denver Nuggets, ki so tokrat v gosteh… »

PADLA PRVA KLAPA FILMA BELO SE PERE NA DEVETDESET: Snemali ga bodo tudi v Istri in Trstu (FOTO)

Regional 13.05.2024
Po knjigi Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj je padla prva klapa za istoimenski celovečerni igrani film, ki nastaja po scenariju in v režiji Marka Naberšnika. Pri nastajanju scenarija je sodelovala tudi avtorica avtobiografskega romana, ki je… »

LANI Z NIŽJIMI DOBIČKI: Družbe v primorsko-notranjski regiji so še vedno nadpovprečno izvozno usmerjene

Regional 13.05.2024
Gospodarske družbe primorsko-notranjske regije so leto 2023 zaključile z čistim dobičkom v višini okoli 88 milijonov evrov, kar je dva odstotka manj kot leta 2022. S tem se je regija na državni ravni uvrstila na predzadnje mesto, so povedali na… »

Najverjetneje zamik začetka gradnje NUK-a 2, kriva je nepopolna razpisna dokumentacija

RTV Slovenija 13.05.2024
Začetek gradnje NUK-a 2 se bo najverjetneje zamaknil, saj je ZVKDS konec aprila ustavil postopek iskanja gradbenega izvajalca, ki bi pomagal pri arheoloških raziskavah na delu zemljišča. Ugotovili so namreč, da morajo dopolniti razpisno… »

Pevki in igralki Ani Karneža prestižna nagrada ameriške fundacije Kurta Weilla

RTV Slovenija 13.05.2024
Slovenka Ana Karneža je v začetku meseca osvojila prestižno pevsko nagrado lenya, ki jo podeljuje ameriška fundacija Kurta Weilla. Mlada igralka in pevka se je med 286 kandidati najprej uvrstila med 20 polfinalistov in nato v finalu osvojila prvo… »

Senzacija: prvi izbor moštvu z zgolj 3-odstotno možnostjo

Zurnal24 13.05.2024
Košarkarska ekipa Atlana Hawks je pridobila pravico do prvega izbora na prihajajočem draftu lige NBA. Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Atlanta Hawks bo na naboru lige 2024 prihodnji mesec imela prvi izbor. Hawks so v nedeljo v Chicagu dobili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem