Slovenija arhiv novic 13.05.2024

Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

RTV Slovenija 13.05.2024
"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo… »

Nekdanji šampion razkril hude zdravstvene težave in posvaril vse starše

Zurnal24 13.05.2024
Upokojeni ameriški tenisač Andy Roddick, nekdanja števila ena svetovnega tenisa, se sooča s hudimi posledicami pretirane izpostavljenosti soncu. Nekdanji vrhunski ameriški tenisač Andy Roddick (41) je razkril, da se vse od upokojitve bori z… »

Finančni in karierni nasveti za mlade (in njihove starše)

Finance.si 13.05.2024
Brezplačen prenos e-knjige V e-knjigi Finančni in karierni nasveti za mlade (in njihove starše) smo zbrali vsebine, ki bodo v pomoč in navdih mladim pri izbiri karierne poti in doseganju finančne svobode. Vsebina e-knjige: Za brezplačen prenos… »

Crvena zvezda dobila napeto uvodno tekmo finala

RTV Slovenija 13.05.2024
Košarkarji Crvene zvezde so na prvi tekmi finala Lige ABA premagali košarkarje Partizana s 85:82. Obračun večnih beograjskih tekmecev si je v dvorani Aleksandra Nikolića ogledalo 7463 gledalcev. Po prvem polčasu je bil izid izenačen (39:39). Tri… »

Marko Bošnjak kot prvi Slovenec na čelu Evropskega sodišča za človekove pravice

Dnevnik 13.05.2024
Sodniki Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu so za svojega predsednika izvolili Marka Bošnjaka. Prvi Slovenec na tem položaju je izvolitev označil kot velik izraz zaupanja svojih kolegov, pa tudi za priznanje Slovencem kot… »

Messi ni vedel za to nogometno pravilo

Zurnal24 13.05.2024
Lionel Messi se je soočil z novim pravilom. Argentinski velezvezdnik Lionel Messi je v ligi MLS odigral dvoboj proti Montrealu. Njegov Inter Miami je na dvoboju v gosteh v 32. minuti zaostajal za dva zadetka, vendar je bil ob polčasu rezultat že… »

Zgodba o dečku z boleznijo brez imena: Mamica, zbudi se, to niso sanje

Necenzurirano 13.05.2024
Šestletni Svit je kot sonce, s svojo navihano naravo vsakomur ogreje srce. A drobni deček je drugačen od svojih vrstnikov. Ne govori, temveč spušča ljubke zvoke in se na vsa usta smeji. Dviguje roke visoko v zrak, kot bi lovil zvezde, in z urnimi… »

Vesel meni, da ga bo podprla cela koalicija. Pripravljen tudi na pogovore z desno stranjo politike.

RTV Slovenija 13.05.2024
Tomaž Vesel je prepričan o svoji kandidaturi za evropskega komisarja. Pripravljen se je sestati z vsemi stranmi, saj verjame v profesionalnost slovenske politike, je dejal v oddaji Marcel. Gost v studiu TV Slovenija pri Marcelu Štefančiču je bil… »

Že kmalu Dnevi za krepitev zdravja

Gorenjski glas 13.05.2024
Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj vabi na tradicionalne Dneve za krepitev zdravja. Pripravljajo številne aktivnosti. Dejavnosti bodo potekale na različnih lokacijah – v avli Mestne občine Kranj 15. maja (med 9. in 12. uro ter med… »

Slovaki v podaljšku premagali Američane

RTV Slovenija 13.05.2024
Na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Pragi je bila Švica po napetem obračunu boljša od Češke z 2:1 po kazenskih strelih. Slovaška je v skupini B v Ostravi premagala ZDA s 5:4 po podaljšku. Američani so imeli precej več strelov na vrata… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem